Roofe frelste serieleder Leeds med to overtidsmål

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leeds stormer videre i jakten på et etterlengtet opprykk til Premier League. I en dramatisk thrilleravslutning snudde Kamar Roofe 1-2 til 3-2 over Blackburn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgjøret på Elland Road virket å gå mot poengdeling, men i siste ordinære spilleminutt scoret Charlie Mulgrew på et frispark til 2-1 for Blackburn.

Da styrte plutselig Leeds mot et surt hjemmetap etter å ha vunnet sine sju siste kamper i mesterskapsserien. Men som mot Aston Villa i forrige runde nekter Marcelo Bielas lag å gi opp, og ett minutt ut i overtiden utlignet Roofe.

Tre minutter senere gjorde samme mann 3-2. Dermed gikk Leeds i løpet av noen få minutter fra å ligge likt med Norwich på tabellen til å få en tre poengs luke.

Hentet opp 0-3

Leeds er en historisk fotballstorhet i England, men har slitt tungt etter nedrykket fra Premier League i 2004. Nå er den argentinske trenerlegenden Bielsa på god vei til å ta klubben tilbake til eliten.

Alexander Tettey spilte samtlige minutter da toer Norwich gjorde en mesterlig opphenting hjemme mot Nottingham Forest. Trønderens lag lå under 0-3 med under et kvarter igjen, men Mario Vrancic og Onel Hernández (2) sørget for 3-3. Sistnevnte gjorde begge målene sine på overtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwich er uten tap på sine tolv siste seriekamper.

«Smultring» for Nyland

Tabelltreer West Bromwich slo Wigan 2-0 etter Jay Rodriguez' måldobbel. Forrige sesongs jumbolag i Premier League er seks poeng bak Leeds. De to beste rykker direkte opp, mens de fire neste på tabellen må ut i kvalifisering om den siste opprykksplassen.

Ørjan Nyland fikk en viktig opptur da han holdt nullen i Aston Villas sterke 1-0-seier borte mot Swansea. Den norske landslagskeeperen har fått mye pepper for svake prestasjoner.

Conor Hourihane scoret Villas vinnermål i det 65. minutt. Birmingham-klubben ligger på 9.-plass og er tre poeng unna sjetteplasserte Derby,

Norskkosovaren Bersant Celina spilte som vanlig fra start for Swansea i onsdagens kamp. Waliserne er nummer 13 på tabellen.