Liverpool fosser ustoppelig videre

Liverpools Fabinho seiret med Virgil van Dijk etter at Liverpool hadde scoret sitt fjerde mål.
Liverpools Fabinho seiret med Virgil van Dijk etter at Liverpool hadde scoret sitt fjerde mål. Foto: Jon Super / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det lukter for alvor gull av Liverpool. 2. juledag slo rødtrøyene Newcastle problemfritt 4-0 og økte forspranget i Premier League til seks poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdagens ligaseier er Liverpools åttende strake. For annen gang på rad gikk Manchester City på en smell med 1-2-tapet borte mot Leicester. Det betyr at Jürgen Klopps menn kan ta et enormt sprang mot Premier League-tittelen om de slår City i Manchester 3. januar.

Med onsdagens resultater er Tottenham nærmest tabelltoppen. De liljehvite slo Bournemouth hele 5-0, mens regjerende mester City er hektet av med hele sju poeng. Liverpool har ikke vunnet den engelske toppdivisjonen siden 1990.

– God rekke

Nå har fansen virkelig fått troen på at tørketiden snart er over. Klopp tar derimot ikke av.

– Vi har en god rekke nå, men dette blir et kappløp til siste slutt. Vi henger med, og det er det viktigste. Til nå har vi bare lagt grunnlaget for resten av sesongen, sa tyskeren til BBC.

Dejan Lovren brukte vrista da han tok vertene opp i 1-0 etter elleve minutter. Scoringen kom etter en kort corner. Andy Robertson skrudde ballen inn i feltet, og upresset stusset Newcastle-kaptein Jamaal Lascelles den videre til Lovren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Straffe

Newcastle hadde lite å komme med offensivt. Etter 48 minutter gikk Mohamed Salah i bakken etter en duell med Paul Dummett. Dommeren pekte på straffemerket, og Salah lot ikke sjansen gå fra seg. Egypteren dunket den til side for bortelagets sisteskanse.

Dermed har Salah scoret mot ti forskjellige Premier League-lag denne sesongen. Det er flere enn noen annen spiller.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Romjulsfesten på Anfield fortsatte da Xherdan Shaqiri enkelt økte til 3-0 i det 79. minutt. Etter et solid Liverpool-trykk la Trent Alexander-Arnold inn for annen gang på få sekunder, og fra kort hold kunne Shaqiri sette ballen i åpent mål.

På tampen ville også Fabinho notere seg i målprotokollen. Han stanget inn et hardt hjørnespark signert Salah.

– Vi kunne ha scoret mer, for vi hadde sjanser som kom etter fantastiske bevegelser, sa Klopp etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

12. kamp uten baklengs

Liverpool har kun sluppet inn sju mål på 19 seriekamper. Hele tolv ganger har laget holdt nullen. Det er hovedgrunnen til at Merseyside-klubben er alene om å være ubeseiret og flyr på toppen av Premier League.

Klopp er nøye med å påpeke at Liverpool skal møte tøff motstand i dagene som kommer. Lørdag kommer Arsenal på besøk, mens Manchester City venter i kampen etter.

– Vi hadde ingen anelse om Citys resultat før etter kampen. Vi skal møte City snart, og hadde jeg vært dem hadde jeg tenkt at det bare er fire poeng opp. Før det skal vi også møte Arsenal. Ikke glem at Tottenham flyr høyt. De hadde en tøff sommer, men gjør det briljant.

Newcastle blir værende på 17 poeng etter onsdagens tap. Rafael Benitez' menn kjemper for å unngå nedrykk.