Juventus reddet poeng med ti mann etter Ronaldo-heading

Cristiano Ronaldo header inn 2-2 for Juventus borte mot Atalanta. Foto: Paolo Magni / ANSA / AP / NTB scanpix
Cristiano Ronaldo header inn 2-2 for Juventus borte mot Atalanta. Foto: Paolo Magni / ANSA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Juventus var tolv minutter unna å gå på sesongens første Serie A-tap, men innhoppet til superstjernen Cristiano Ronaldo berget 2-2 borte mot Atalanta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronaldo headet inn utligningen i det 78. minutt. Det skjedde etter et forlenget hjørnespark. Scoringen var hans tolvte i Serie A. Det er bare Krzystof Piatek (Genoa) som er foran ham på toppscorerlista med 13 fulltreffere.

Portugiseren ble satt innpå etter 65 minutter. Da hadde Juventus ligget under i ni minutter etter at Duvan Zapata hadde tatt Atalanta opp i 2-1. Kort tid før hadde Rodrigo Bentancur fått sitt annet gule kort i kampen. Gjestene måtte dermed spille godt over en halvtime med ti mann.

Bentancur fikk marsjorden etter en klomsete stempling.

Rundet 50 poeng

Oppgjøret startet perfekt for Juventus. Etter to minutter satte Atalanta-stopperen Berat Djimsiti upresset ballen i eget nett, men i det 24. minutt utlignet Zapata til 1-1. Han kom seg løs og banket ballen i nettet.

Med Ronaldos utligning tok Juventus seg opp i 50 poeng. Storklubben har kun avgitt fire poeng hittil denne sesongen. Med én kamp mindre spilt er Napoli ni poeng bak tabelltoppen. Søritalienerne møter Inter til kveldskamp onsdag.

Den italienske romjulsfotballen startet med Milans skuffende 0-0-kamp borte mot bunnlaget Frosinone. Storlaget har gått fire strake Serie A-kamper uten å score.

Det er også tredje gang på fire seriekamper at den falmede fotballstorheten fra Milano spiller 0-0. Forrige seier kom hjemme mot Parma (2-1) 2. desember.

I mellomtiden er Milan også blitt slått ut av europaligaen i gruppespillet. Det ble avgjort da italienerne tapte 1-3 mot Olympiakos i siste kamp.

Tar ansvar

Onsdagens uavgjortkamp i Frosinone gjør at Milan faller ned til 6.-plass på Serie A-tabellen. Det er et hav av poeng opp til topp to, mens tredjeplasserte Inter, som spiller toppkamp mot Napoli senere onsdag, ligger fem poeng foran byrivalen.

– Jeg er kaptein på dette skipet, så er det er riktig av meg å ta hele ansvaret. Det er viktig for meg å forstå hvordan jeg kan gjøre spillerne mine bedre, for akkurat nå underpresterer de, sa Milan-trener Gennaro Gattuso etter kampen.

– De har ingen ro, og de ser nervøse ute. Det er jeg nødt til å ta til etterretning, la han til.

Gattuso var en legendarisk midtbaneterrier for Milan i en årrekke. Som klubbens trener har han kontrakt fram til 2021.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden