Liverpool vil beholde ledelsen gjennom juleprogrammet

Liverpool og Virgil van Dijk (midten) har initiativet i gullkampen i Premier League. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Liverpool og Virgil van Dijk (midten) har initiativet i gullkampen i Premier League. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool topper Premier League-tabellen i jula for tredje gang på elleve år, og vil bli der etter å ha misset tittelen de to siste gangene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool vil beholde ledelsen sin etter kampene på Boxing Day, som markerer starten på det offisielle juleprogrammet.

Liverpool ledet også på julaften i 2008 og 2013, men rotet bort forspranget på oppløpet og endte som nummer to begge år.

På jakt etter sin første ligatittel siden 1990 er Newcastle motstander 2. juledag.

– Vi har gjort det veldig bra så langt, og vi gjøre det enda bedre fra nå, sa Liverpools manager Jürgen Klopp.

– De andre lagene er en stor utfordring. For øyeblikket ser det positivt ut, men bare akkurat nå. Vi må holde det gående, la han til.

Guardiola varsler fortsatt rotasjon

Liverpool fikk en tidlig julegave fra tidligere manager Roy Hodgson da hans Crystal Palace sjokkerte med seier mot Manchester City lørdag.

Pep Guardiolas menn er ute etter å slå tilbake mot Leicester.

Spanjolen hadde David Silva, Sergio Agüero og Kevin De Bruyne på benken fra start mot Crystal Palace, en avgjørelse som mange trekker fram som avgjørende for tapet.

Guardiola insisterer likevel på at han vil fortsatte å rotere på laget på grunn av det hektiske juleprogrammet.

– Vi satte på seks eller sju spillere med friske bein. Det kommer også til å skje i framtiden, sa Manchester City-manageren.

– Når du har mange kamper, så må alle spille, fortsatte han.

Tottenham gir ikke opp

Tottenham er nummer tre på tabellen. Seks poeng bak serieleder Liverpool. Manager Mauricio Pochettino mener London-laget fortsatt er med i gullkampen, selv om lagene over er favoritter.

– Det er tøft å vinne Premier League-tittelen, men vi skal prøve. De klare favorittene er imidlertid Liverpool og Manchester City.

Tottenham spiller hjemme mot Joshua Kings Bournemouth 2. juledag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden