Solskjærs Manchester United slo tilbake etter straffekalddusj

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær under kampen mot Cardiff. Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær styrer mot en drømmestart som Manchester United-manager. Anthony Martial ordnet 3-1 kort tid før pause etter et Cardiff-straffemål.

Rashford sendte United i ledelsen da han banket et frispark i mål fra drøye 20 meter etter bare tre minutter, mens Herrera ble kampens andre målscorer da han testet slegga etter en knapp halvtime.

Paul Pogba, som var tilbake i lagoppstillingen under Solskjær, åpnet forsvaret og Herrera skjøt ballen i mål via Greg Cunningham.

Solskjær feiret vilt på benken etter spanjolens scoring.

Straffescoring

Men etter 38 minutter kom Rashford i fokus igjen. Engelskmannen tok med seg ballen i eget felt med overarmen/skulderen, og dommer Michael Oliver pekte på straffemerket etter å ha konferert med assistentdommeren. Victor Camarasa banket ballen opp i nettaket bak David De Gea.

Det tok likevel bare to minutter før Manchester United var tilbake i to måls ledelse. Anthony Martial var sikker alene med keeper etter lekre kombinasjoner.

United leder 3-1 til pause.

Det var en god start i Solskjærs første kamp på benken i Manchester United, mot klubben han ledet i bare 30 kamper i 2014.

Gunstig program

Solskjær er hentet tilbake til Manchester United for å få opp humøret og spillegleden igjen. Under José Mourinhos ledelse skal stemmingen i klubben ha vært kjølig, spesielt det siste halvåret.

Etter lørdagens oppgjør venter to kamper på Old Trafford i romjulen (26. og 30. desember). De går mot Huddersfield og Joshua Kings Bournemouth.

Solskjær kommer inn på et gunstig tidspunkt når det gjelder motstandere. Ni av Uniteds ti neste kamper går mot helt overkommelige lag.

Bare bortekampen mot Tottenham (13. januar) i samme periode kan kalles svært vanskelig.

Solskjær skal i utgangspunktet lede United ut denne sesongen, før han etter planen skal returnere til Molde.