Thea Mørk legger opp

<p>Skadeforfulgte Thea Mørk har overraskende valgt i gi seg med håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix</p>
Skadeforfulgte Thea Mørk har overraskende valgt i gi seg med håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Håndballprofilen Thea Mørk legger opp etter store skadeproblemer. Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes det er trist at hun ikke fikk vist hva som bor i henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var TV 2 som var først ute med nyheten fredag.

– Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer, sier Mørk til kanalen.

27-åringen, som har en lang skadehistorikk bak seg, fikk sin mesterskapsdebut i håndball-EM i desember, men rakk kun å spille fem minutter på grunn av skade.

– Nå har jeg visst det en stund, men umiddelbart synes jeg det er trist. Hun har jo vært skadeforfulgt det meste av sin junior- og seniorkarriere. Hun fikk muligheten under EM, men dessverre så fikk hun ikke vist hva som bor i henne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Les mer: Mørk-tvillingene forfølges av skader, Theas EM-drøm knust

Sliten

Mørk bryter kontrakten med København og gir opp karrieren. Hun fikk aldri oppfylt drømmen om å spille mesterskap med tvillingsøsteren Nora.

– Jeg har hatt så mange skader, men likevel håpet så mye på å få være med i mesterskap. Når jeg endelig var der, tålte ikke kroppen det heller. Jeg blir sliten av å måtte ta så mange hensyn til en kropp som ikke spiller på lag. Jeg føler jeg ikke er konkurransedyktig, sier Mørk til TV 2.

– Når kroppen ikke vil mer, har jeg stor respekt for avgjørelsen hun har tatt, sier landslagssjefen.

Studier

Thea Mørk har vært skadeforfulgt i hele karrieren. Tre ganger har korsbånd røket og fire ganger har venstreskulderen vært ute av ledd, der hun en gang var nødt til å operere. To ganger har hun hatt betennelser i akilles, og hun har i tillegg hatt strekkskader, overtråkk og ulike småskader.

Til sammen har dette ført til avbrekk fra håndballen på fem og et halvt år.

Nå tar Mørk opp igjen studiene. En mastergrad i fornybar energi på Ås skal være ferdig våren 2020.

– Jeg fikk studert en del i tiden i Larvik. Nå blir det på full tid. Når de andre drar til OL i Tokyo, har jeg masteren klar. Så hvis det er noen som har en jobb til meg da, er jeg klar.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden