Thea Mørk legger opp

Skadeforfulgte Thea Mørk har overraskende valgt i gi seg med håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Skadeforfulgte Thea Mørk har overraskende valgt i gi seg med håndball. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndballprofilen Thea Mørk legger opp etter store skadeproblemer. Landslagssjef Thorir Hergeirsson synes det er trist at hun ikke fikk vist hva som bor i henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var TV 2 som var først ute med nyheten fredag.

– Det er veldig trist, men jeg føler meg ferdig. Jeg orker ikke mer, sier Mørk til kanalen.

27-åringen, som har en lang skadehistorikk bak seg, fikk sin mesterskapsdebut i håndball-EM i desember, men rakk kun å spille fem minutter på grunn av skade.

– Nå har jeg visst det en stund, men umiddelbart synes jeg det er trist. Hun har jo vært skadeforfulgt det meste av sin junior- og seniorkarriere. Hun fikk muligheten under EM, men dessverre så fikk hun ikke vist hva som bor i henne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

Les mer: Mørk-tvillingene forfølges av skader, Theas EM-drøm knust

Sliten

Mørk bryter kontrakten med København og gir opp karrieren. Hun fikk aldri oppfylt drømmen om å spille mesterskap med tvillingsøsteren Nora.

– Jeg har hatt så mange skader, men likevel håpet så mye på å få være med i mesterskap. Når jeg endelig var der, tålte ikke kroppen det heller. Jeg blir sliten av å måtte ta så mange hensyn til en kropp som ikke spiller på lag. Jeg føler jeg ikke er konkurransedyktig, sier Mørk til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når kroppen ikke vil mer, har jeg stor respekt for avgjørelsen hun har tatt, sier landslagssjefen.

Studier

Thea Mørk har vært skadeforfulgt i hele karrieren. Tre ganger har korsbånd røket og fire ganger har venstreskulderen vært ute av ledd, der hun en gang var nødt til å operere. To ganger har hun hatt betennelser i akilles, og hun har i tillegg hatt strekkskader, overtråkk og ulike småskader.

Til sammen har dette ført til avbrekk fra håndballen på fem og et halvt år.

Nå tar Mørk opp igjen studiene. En mastergrad i fornybar energi på Ås skal være ferdig våren 2020.

– Jeg fikk studert en del i tiden i Larvik. Nå blir det på full tid. Når de andre drar til OL i Tokyo, har jeg masteren klar. Så hvis det er noen som har en jobb til meg da, er jeg klar.