Hangeland-dommen: Solskjær en Fergie-kopi

I København var Brede Hangeland med på å slå Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær 1-0 i Champions League. Nå mener Hangeland det engelske lagets nye norske managaer er en kopi av Sir Alex Fergusson.
I København var Brede Hangeland med på å slå Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær 1-0 i Champions League. Nå mener Hangeland det engelske lagets nye norske managaer er en kopi av Sir Alex Fergusson. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Brede Hangeland mener Manchester United får en Sir Alex Ferguson i miniatyr i Ole Gunnar Solskjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Solskjær er så påvirket av Ferguson. Jeg tror ikke jeg har møtt noen person som er så influert av en annen person enn sine foreldre, skriver Hangeland i en spalte i avisen The Times.

– Han snakker fortsatt om ham (Ferguson) som «the boss» (sjefen) og forteller historier fra tiden med ham hele tiden. Solskjær bygger det meste han gjør på Ferguson.

Hangeland har møtt Fergusons United-lag flere ganger som spiller.

– Solskjær ser ut som verdens snilleste gutt, men han har en annen side. Han vet hva han vil. Ferguson hadde temperament, så Solskjær vil prøve kopiere sin tidligere manager så godt det lar seg gjøre.

– Jeg har sett Ole heve stemmen. Det er et veloverveid grep for å få oppmerksomhet. Solskjær er en rolig kontrollert mann av natur. De beste managerne er avbalanserte og reagerer først når det ser ut som de mister besinnelsen.

Solskjær leder United for første gang borte mot Cardiff lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden