Nærmere 400 nye medlemmer i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb etter Solskjær-ansettelsen

Ole Gunnar Solskjær skriver autografer før avspark i hans testemonial-kamp på Old Trafford tilbake i 2008.
Ole Gunnar Solskjær skriver autografer før avspark i hans testemonial-kamp på Old Trafford tilbake i 2008. Foto: Morten Løberg / Samfoto
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om at Ole Gunnar Solskjær blir midlertidig Manchester United-trener har blir tatt godt imot hos den skandinaviske supporterklubben. – Han er det klubben trenger, sier supporterleder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bernt Hjørnevik, daglig leder i Uniteds supporterklubb i Skandinavia, opplyser til ABC Nyheter at supporterklubben har fått i underkant av 400 nye medlemmer i løpet av de siste to døgnene.

– Vi fikk 290 nye medlemmer i går, men det var allerede en del som meldte seg inn på tirsdag, da ryktene om Solskjær begynte å svirre, forteller han.

I tillegg har supporterklubben solgt over 500 billetter til kamper denne våren etter at Solskjær-nyheten ble kjent.

Hjørnevik anslår at supporterklubben har rundt 39.000 medlemmer i skrivende stund. Over nyttår skal det gjennomføres en offisiell telling.

Med sine 39 000 medlemmer er Manchester Uniteds supporterklubb nest størst blant de engelske lagene i Norge. Liverpools supporterklubb, som er størst, har nylig passert over 45 000 medlemmer.

– Han trenger ingen introduksjon

Solskjær leder sin første kamp som manager lørdag kveld, på bortebane mot sin gamle arbeidsgiver Cardiff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordmannen kom til treningsanlegget Carrington ved 08-tiden torsdag og satt bak en privatsjåfør da bilen svingte forbi fotografer og reportere.

Ole Gunnar Solskjær på vei til treningsanlegget Carrington torsdag morgen. Foto: Oli Scarff / AFP
Ole Gunnar Solskjær på vei til treningsanlegget Carrington torsdag morgen. Foto: Oli Scarff / AFP

Etter et møte med spillertroppen startet Solskjær jobben ute på treningsfeltet.

Fredag stiller Solskjær på sin første pressekonferanse som United-manager. Det skjer 9.30 norsk tid.

– Vi i supporterklubben er veldig glad for at han har blitt midlertidig trener. Det gir oss mye energi. Han kjenner alle og enhver i klubben og trenger ingen introduksjon. Det er det klubben trenger, en som kan gå rett inn på treningsfeltet og ta tak, sier Hjørnevik til ABC Nyheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble slått ut av Championship-lag

Manchester United har sett ut som en skygge av seg selv denne sesongen. Sjetteplass er status når Solskjær tar over. Stjernespillere som Paul Pogba, Romelu Lukaku og Alexis Sánchez har ikke vært i nærheten av å levere på toppnivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 17 spilte ligakamper ligger klubben på en sjetteplass i Premier League, 19 poeng bak ligaleder og rival Liverpool.

Tidlig i sesongen ble laget slått ut av ligacupen etter å ha tapt mot Championship-laget Derby. Manchester United er videre til åttedelsfinalen i Champions League, men møter tøff motstand i Paris Saint-Germain.

– Hvilke mål har du for den resterende sesongen?

– Først og fremst ønsker vi supportere å se at laget skal slippe seg mer løs og spille mer offensiv fotball, noe som Solskjær står for. Klarer han å få laget til å bli mer homogent, gjør han en kjempejobb på kort sikt, påpeker Hjørnevik.