Manchester City til semifinale etter straffedrama, kan møte Burton

Kevin De Bruyne og Manchester City tok seg til semifinale i ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Leicester tirsdag. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix
Kevin De Bruyne og Manchester City tok seg til semifinale i ligacupen etter straffesparkkonkurranse mot Leicester tirsdag. Foto: Rui Vieira, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City trengte straffesparkkonkurranse for å slå Leicester i ligacupens kvartfinale. I semifinalen kan laget trekke lille Burton fra nivå tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Burton, som befinner seg på nedre tabellhalvdel i League 1, vant 1-0 borte mot Middlesbrough fra mesterskapsserien takket være Jake Heskeths vinnermål tidlig i annen omgang. Manager Nigel Clough vant ligacupen to ganger som spiller og kan nå drømme om å lede laget ut på Wembley som manager.

Manchester City kan takke sin 20-årige målvakt Arijanet Muric for avansementet. Han reddet to straffespark da Leicester ble slått 3-1 etter 1-1 i selve kampen. Unggutten, som er landslagsspiller for Kosovo, spilte sin annen kamp for A-laget.

Reservelag

Pep Guardiola gjorde åtte endringer fra forrige seriekamp, Leicester-manager Claude Puel sju. Manchester City-reservene så lenge ut til å være på vei mot en trygg seier. Kevin De Bruyne, som er tilbake etter skade, scoret et fint ledermål før det var spilt et kvarter i Leicester.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget ga seg ikke, og Marc Albrighton sto for et flott utligningsmål i det 73. minutt. Wilfred Ndidi fant ham med en bakromspasning som overrumplet gjesteforsvaret, og avslutningen luktet det svidd av.

I straffesparkkonkurransen scoret Harry Maguire med det første forsøket for hjemmelaget, men senere hadde hjemmefansen lite å juble for.

Fornøyd Pep

Christian Fuchs, James Maddison og Caglar Soyüncü misset i tur og orden sine forsøk på å overliste Muric i målet. Raheem Sterling misset for gjestene, men Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus og Oleksandr Zintsjenko scoret, og dermed er Manchester City klar for semifinale.

– Det var en tøff kamp. Det er alltid vanskelig i Leicester. Vi hadde en 17-åring (Eric Garcia) og noen skadde spillere, men det var en god kamp, sa Guardiola.

– Jeg er fortsatt ikke helt i slag, men jeg er glad for å bidra. Å spille 70 minutter etter å ha vært ute så lenge er godt for meg, sa De Bruyne.

Onsdag kåres de to siste semifinalene gjennom naboduellen Arsenal – Tottenham og Chelseas hjemmekamp mot Joshua Kings Bournemouth.