Selnæs bak målet da Nice-nullen sprakk

Ole Selnæs var nest sist på ballen da Saint-Étienne påførte Nice det første baklengsmålet siden oktober. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ole Sælnes var nest sist på ballen da Saint-Étienne påførte Nice det første baklengsmålet i Ligue 1 siden oktober, men det ble bare 1-1.

Nice hadde satt klubbrekord ved å holde nullen i seks seriekamper på rad, men i det 54. minutt søndag sprakk nullen. Selnæs traff stolpen, og Loïs Diony var først på returen og gjorde 1-0 for gjestende Saint-Étienne.

Fem minutter senere ble Nice-spiller Christophe Herelle sendt av banen med direkte rødt kort for en stygg felling av Robert Beric, og Saint-Étienne så ut til å være på god vei mot tre poeng. Laget fikk imidlertid spille i overtall bare tyre minutter, inntil Yannis Salibur fikk sitt annet gule kort og ble utvist.

Ti minutter før slutt fikk hjemmelaget et omdiskutert straffespark som Wylan Cyprien omsatte i 1-1.

Saint-Étienne er på 5.-plass på tabellen, to plasser foran Nice.

Serietoer Lille og treer Lyon tok hver sin seier søndag. Lille vant 3-2 borte mot Nîmes selv om laget spilte det meste av kampen i undertall etter José Fontes utvisning. Nicolas Pepe scoret det tredje og avgjørende målet, hans 12. for sesongen. Han topper dermed scoringslista sammen med PSG-stjernen Kylian Mbappé og Nantes-spiss Emiliano Sala.

Lyon slo Thierry Henrys Monaco 3-0 i kveldskampen. Houssem Aouar, Nabil Fekir og Ferland Mendy scoret for hjemmelaget, mens Monaco spilte nesten en omgang med ti mann etter at Aleksander Golovin ble utvist.

Det ble spilt bare fire kamper i Ligue 1 denne helgen. På oppfordring fra politiet ble de fleste kampene utsatt. Årsaken er at politiets ressurser er hardt belastet som følge av angrepet mot et julemarked i Strasbourg og demonstrasjoner i regi av "de gule vestene".

Serieleder Paris Saint-Germain var blant klubbene som fikk sin kamp utsatt. Lille er nå bare ti poeng bak, men med to kamper mer spilt.