Svømming: Henrik Christiansen med VM-bronse på 1500 meter fri

<p>Henrik Christiansen tok en sterk bronsemedalje under VM-finalen på 1500 meter fri i svømming kortbane.</p>
Henrik Christiansen tok en sterk bronsemedalje under VM-finalen på 1500 meter fri i svømming kortbane. Foto: Christine Olsson/tt / NTB scanpix

Henrik Christiansen kontrollerte inn til bronsen på 1500 meter fri under kortbane-VM i kinesiske Hangzhou. Med tiden 14.19,39 satte han nordisk rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som første nordmann tok han to medaljer i ett og samme VM. Tirsdag plukket han sølvet på 400 meter fri. Det var Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Christiansen lå litt bak i bassenget i starten. Etter 300 meter var han nummer seks, men hadde avansert til 3.-plass da en tredel av distansen var unnagjort. Til slutt sikret han bronsen med grei margin.

– Dette var deilig. Å komme herfra med to medaljer er helt ubeskrivelig, og ikke minst to perser. Det er en veldig god følelse, sa Christiansen i et SVT-intervju vist på NRK.

Les også: Dobbelt norsk da Johaug fortsatte seiersrekken

Tilfredsstillende

Før kortbane-VM hadde han 14.21,53 som personlig rekord på 1500-meteren.

– Det er vanskelig å beskrive de følelsene jeg går gjennom akkurat nå. Det er så utrolig tilfredsstillende at det arbeidet vi legger ned, faktisk gir utbytte, sa 22-åringen.

Han lot seg ikke rive med av konkurrentenes svært høye åpningstempo. Da ble det holdt verdensrekordfart.

– Jeg prøvde ikke å bli for opphengt i hva de andre gutta gjorde og gikk mitt eget løp. Det var nok teknisk bedre i går (kvalifisering). I dag var det litt slurv her og der, men i en VM-finale handler det om å slå først i veggen. Det er mye stress og mye press, så det er utrolig deilig å komme herfra med en bronse og pers (på 1500 m).

Les også: Johaug: – Forstår ikke helt hva jeg har gjort

Generasjonsskifte

Før årets VM var Aleksander Hetland forrige norske medaljevinner på dette nivået. I 2012 tok han gull på 50 meter bryst.

– Hvordan er det å sette norsk svømming tilbake på kartet?

– Det er jo deilig, og jeg håper også at de der hjemme synes det er gøy. Vi har sagt det i en god del år nå at norsk svømming har vært gjennom et generasjonsskifte. Vi har trengt noen år på oss til å komme tilbake der vi var, sa Christiansen.

Mykhailo Romantsjuk fra Ukraina tok gullet. Det gjorde han 73/100 sekund foran italienske Gregorio Paltrinieri. Christiansen var 10,25 sekunder bak vinneren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært