Lorentzen med skuffende 500 meter i Heerenveen

OL-vinner Håvard Holmefjord Lorentzen ble bare nummer ni på 500 meter i Heerenveen lørdag med 34,76. Russiske Pavel Kulezjnikov vant med 34,49.

Lorentzen var tilbake på pallen i Polen forrige helg etter at han vant sesongens første 500 meter i Obihiro, men fikk det ikke helt til i sitt løp i den nederlandske skøytemetropolen.

Han hadde 9,8 de første 100 meterne, og det var ett tidels sekund svakere enn han pleier å ha. Han ble slått av parkameraten japanske Yuma Murakami, som fikk 34,55.

I et tidligere par hadde japanske Tsubasa Hasegawa gått på 34,52, men Kulezjnikov kom i nest siste par og slo til med 34,49.

Det er svært jevnt på 500 meter blant mennene i verdenscupen, og det var hele 16 løpere under 35 sekunder.

– Jeg synes det var ganske bra. Bedre enn forrige gang selv om plasseringen er dårligere. Jeg fikk til en forholdsvis god siste indre. Det er beintøft, men ikke skremmende langt opp, sa Lorentzen til NRK.

– Jeg er litt skuffet. Jeg trodde at han skulle være bedre. Han får ikke nok ut av den første svingen. Der er det litt å jobbe med, sa sprinttrener Jeremy Wotherspoon.