Klæbo tok sesongens første sprintseier i Davos

<p>Johannes Høsflot Klæbo var raskest i Davos lørdag.</p>
Johannes Høsflot Klæbo var raskest i Davos lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og gikk inn til sin første verdenscupseier for sesongen da han vant lørdagens skøytesprint i Davos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klæbo var også best i prologen, kvartfinalen og semifinalen i den sveitsiske høyden. Han gjentok taktikken fra fjor og slo til i den siste bakken, der han fikk de nødvendige meterne på konkurrentene.

– Planen var å ligge framme og styre underveis. Det kostet kanskje mer, men det lyktes til slutt, sa Klæbo til TV 2 om sin taktikk for dagen.

Federico Pellegrino, som vant på Lillehammer, tok annenplassen.

– Helt utrolig. Etter litt problemer i sesongstarten var det flott å være tilbake og vinne igjen. Kult og være tilbake på topp. Jeg stortrives her i Davos, sa Klæbo i et FIS-intervju.

– Det smakte godt etter at det har vært litt stang ut så langt, sa Klæbo.

Les også: Nilsson vant som hun ville, Falla forsvant ut i kvartfinalen

Revansj

I verdenscupåpningen rotet trønderen bort seieren i Ruka i den klassiske sprinten. Der snek russeren Aleksandr Bolsjunov seg forbi på oppløpet. På Lillehammer forsvant Klæbo i semifinalen etter å ha fått ødelagt staven underveis.

– Jeg har vært revansjesugen, for jeg hater å tape skirenn. Det er alltid artig å vinne i skirenn. Jeg ser bare framover og ikke brukt mye energi på det som har skjedd tidligere, sa Klæbo.

– Nå skal vi bruke de nærmeste dagene til å finne ut hva vi skal gjøre etter jul. Jeg har lyst til å gå Tour de Ski, sa 22-åringen.

Klæbo hadde ingen heldig oppladning til rennet i Davos. Onsdag var han innblandet i en kollisjon i hjemlige trakter i Byåsen i Trondheim. Der kjørte inn i en forankjørende bil, og en 12 år gammel jente ble skadd.

Franske Baptiste Gros tok tredjeplassen lørdag. Den andre nordmannen i finalen, Eirik Brandsdal, ble nummer fem.

Brandsdal tok seg videre som lucky loser fra den første kvartfinalen. Håvard Solås Taugbøl og Sondre Turvoll Fossli havnet begge på annenplass i hvert sitt kvartfinaleheat.

Brandsdal vant sin semifinale, mens Taugbøl var et fattig 1/100 sekund unna å ta annenplassen i heatet. Tiden var heller ikke god nok til å avansere.

Les også: Kilde med suveren utforseier i Val Gardena

Freste mot Pellegrino

Fossli falt etter å ha blitt kjørt på av italienske Federico Pellegrino inn på oppløpet i den første semifinalen.

– Det er jo sprint med mange dueller, men de burde fulgt regelverket for han kjører helt over skiene mine bakfra. De tørr jo ikke diskvalifisere de beste, sa Fossli til TV 2.

Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnestad Skar ble begge nummer tre i sine kvartfinaler, men tidene deres var heller ikke gode nok til å avansere til semifinale.

Kasper Stadaas var innblandet i et uhell og fikk sin kvartfinale ødelagt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært