Guardiola: – De Bruynes skade kan ha hjulpet oss

Manchester City-manager Pep Guardiola sier det ikke bare har vært negativt med skaden til Kevin de Bruyne.
Manchester City-manager Pep Guardiola sier det ikke bare har vært negativt med skaden til Kevin de Bruyne. Foto: Rui Vieira / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-manager Pep Guardiola mener Kevin de Bruynes skadeavbrekk kan vise seg å bli en velsignelse i forkleding for de regjerende seriemesterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De Bruyne har kun spilt tre Premier League-kamper denne sesongen. Den første gjennomførte han i sesongåpningen, mens de to andre kom i slutten av oktober. To ulike kneskader spolerte belgierens høstsesong.

Men skal vi tro Guardiola trenger det ikke bare ha vært negativt. Han mener De Bruyne har fått etterlengtet hvile etter tolv utmattende måneder.

– Noen ganger kommer man seg raskt etter en skade. Andre ganger tar det mentalt lenger tid. Vi ønsker ikke å ha skader, men kanskje har denne skaden hjulpet oss. Nå er han mentalt frisk og klar for å spille regelmessig, sier City-manageren.

De Bruyne var en viktig nøkkelspiller i Manchester Citys triumfferd i Premier League forrige sesong. I sommer var han med å ta VM-bronse med Belgia. Siden har han vært rammet av skader i både venstre og høyre kne.

– Jeg tror forrige sesong var utmattende for Kevin. Han spilte mange minutter, og det var en fantastisk prestasjon av ham. Etter VM følte jeg at han fortsatt var litt sliten, sier Guardiola.

Manchester City møter Everton på hjemmebane til tidligkamp lørdag.