Lyon-avansement etter 1-1 i Ukraina

Lyons Nabil Fekir jubler etter å ha satt 1-1 i snøværet i Kiev mot Sjakhtar Donetsk. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix
Lyons Nabil Fekir jubler etter å ha satt 1-1 i snøværet i Kiev mot Sjakhtar Donetsk. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var franske Lyon som tok den siste plassen i åttedelsfinalen etter 1-1 borte mot ukrainske Sjakhtar Donetsk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nabil Fekir ble en slags matchvinner med sin utligning til 1-1.

– Det er mange ulike følelser på en gang nå. Vi føler på både glede, stolthet og lettelse etter en tøff kveld. Vi fortjente resultatet og avansementet, sa Lyon-trener Bruno Génésio til RMC Sport.

I snøværet i Kiev langt fra sin egen hjemmebane tok Sjakhtar Donetsk ledelsen 1-0 ved Junior Morales. Målet kom etter 22 minutter.

De franske gjestene var derimot farlige framme ved flere anledninger uten å få nettkjenning, men etter 65 minutter satt utligningen som sikret fransk avansement. Fekir banket ballen i mål på en pasning fra Memphis Depay.

Må stå over

Fekir må sone karantene når cupspillet starter. Det er fordi han onsdag pådro seg sitt tredje gule kort i gruppespillet.

– Dessverre vil Nabil miste hjemmekampen i åttedelsfinalen. Jeg har en stor tropp og skal klare å takle fraværet, sa Génésio.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var tredje gang at Sjakhtar kunne tatt seg videre til utslagsrundene i mesterligaen, men ukrainerne må i stedet nøye seg med spill i europaligaen etter nyttår.

City slo tilbake

I Manchester hadde Andrej Kramaric sendt et Hoffenheim uten Håvard Nordtveit i troppen i ledelsen etter et drøyt kvarter. Han ventet ut City-keeper Ederson og scoret sikkert.

– Det var noe dødt over oss før de scoret. Da var de bedre enn oss. Ikke fordi de gjorde noe spesielt, men vi mistet ballen i enkle situasjoner, sa Manchester City-manager Pep Guardiola.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leroy Sané banket til med en lekkerbisken av et frispark fra langt hold på overtid i 1. omgang. Lagene gikk dermed til pause med 1-1.

Sané økte til 2-1 etter en drøy times spill og fastsatte med det sluttresultatet. Manchester City går til fredagens mesterligatrekning som vinner av gruppe F.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi hevet oss etter straffen, og i annen omgang spilte vi mye bedre, sa Guardiola.

Spanjolen var etter kampen opptatt av å rose Citys unge midtbanespiller Phil Foden.

– Han var utrolig i dag. Vi tviler ikke på kvalitetene hans. Han må kjempe om plass på laget med spillere som David Silva, Gündogan og De Bruyne, men han kan gjøre alt. Han er en fighter som kan score mål. Husk at han bare er 18 år.

Hoffenheim endte sist med tre poeng. Tyskerne er dermed ferdigspilt i Europa for denne gang.