Meny

Klæbo involvert i trafikkulykke

Onsdag var Johannes Høsflot Klæbo involvert i en trafikkulykke i Trondheim. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Skiesset Johannes Høsflot Klæbo kjørte onsdag inn i en forankjørende bil som hadde stoppet for et gangfelt. En 12 år gammel fotgjenger pådro seg mindre skader.

Ulykken skjedde på Byåsen i Trondheim onsdag ettermiddag. Klæbo fikk førerkortet sitt midlertidig beslaglagt.

– Jeg kan bekrefte at Johannes har vært involvert i en påkjørsel. Det var en vanlig påkjørsel, med hans bil, sier far og manager Håkon Klæbo til VG.

Faren er i Oslo, men har snakket med sønnen.

Ingen dramatikk

Politiet i Trøndelag skriver på sin Twitter-konto at det var to biler som var involvert i ulykken hvor den ene kjørte inn i den andre bakfra. Den forankjørende bilen traff en forgjenger, en 12 år gammel jente som fikk mindre personskader.

– Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier Håkon Klæbo.

Politiadvokat Tina Værnes i Trøndelag politidistrikt bekreftet overfor VG at det var en mann i 20-årene som har fått førerkortet midlertidig beslaglagt, og at vedkommende var sjåfør i den bakerste bilen.

Reiser til Davos

Ifølge sprintlandslagstrener Arild Monsen vil ikke ulykken ha noen innvirkning på Klæbos deltakelse i helgens verdenscuprenn i Davos.

– Etter det jeg har fått opplyst så har det godt bra med alle de involverte. Det er ingenting som tyder på at han ikke stiller i renn til helgen, opplyser Monsen til NTB.

Klæbo reiser nedover til den sveitsiske skimetropolen fredag morgen. Han skal gå lørdagens sprint i fri teknikk.

Populært