Hjelmeset: – Tror Northug er en lettet person i dag

Petter Northug (t.v.) og Odd-Bjørn Hjelmeset sammen under et arrangement i Røldal i 2012. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix.
Petter Northug (t.v.) og Odd-Bjørn Hjelmeset sammen under et arrangement i Røldal i 2012. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Petter Northugs tidligere landslagskollega Odd-Bjørn Hjelmeset tror kameraten har tatt et riktig valg når han legger opp. Samtidig kan han ikke få rost ham nok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg tror han er en lettet person i dag. Han har ikke akkurat herjet på resultatlistene i det siste, men alle forventer at han skal herje. Jeg tror han har tatt inn over seg at resultatene ikke har stått i stil med ambisjonene, og da er det greit å ta det valget. Han har helt sikkert mange andre prosjekter, sier Hjelmeset til NTB.

Ski-veteranen gikk på samme stafettlag som Northug i VM i Sapporo i 2007, før han la opp, og siden har de vært kamerater.

Les også: Svensk ekspert om Northug: – Som en torn i hjertet

TV 2: Petter Northug legger opp

– Forbilde for ekstremt mange

– Petter Northug har betydd utrolig mye for sporten. Det har gått fra en sport som var helt grei å være med på, og se på, for oss gamle gutta – til at han har skapt et ufattelig engasjement og virkelig dratt fram ny rekruttering. Han har vært forbilde for ekstremt mange unge og tilført idretten en X-faktor, sier Hjelmeset, som i dag er idrettssjef i Norges Skiskytterforbund.

Resultatmessig trekker Hjelmeset blant annet fram den «helt rå» femmila i OL i Vancouver i 2010, som en av Northugs største prestasjoner.

– Jeg vil også trekke fram da han vant 15 kilometer enkeltstart i Val di Fiemme i 2013, og resten av den sesongen da han vant verdenscupen sammenlagt. Da var han god!

(VIDEO: Northug legger skiene på hylla)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden