Meny

TV 2: Petter Northug legger opp

Du kan følge pressekonferansen med Northug direkte fra kl. 12.00.
Petter Northug (32) skal onsdag holde pressekonferanse i Trondheim. Både TV 2 og NRK erfarer at han vil fortelle at langrennskarrieren er over.

Dermed tyder alt på at en stor skikarriere er over. Under sesongåpningen på Beitostølen midt i november sa Northug at han ga seg selv noen uker, men at han var nødt til å prestere innen midten av desember.

– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen, sa han.

Ifølge TV 2 vil Northug varsle at han legger opp onsdag.

Til helgen er det renn i skandinavisk cup i Östersund.

Northug har hatt en trøblete inngang til sesongen og har ikke vært i nærheten av verdenscuplaget så langt.

– For min del blir det å konkurrere på nivå to og trene, og så får vi se hvordan kroppen fungerer, sa Northug under åpningshelgen på Beitostølen.

Mange på plass

Klokka 21 tirsdag sendte Norges Skiforbund ut en pressemelding med innkalling til pressekonferansen på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag.

Pressekonferansen skal innledes med en plenumsseanse, og deretter skal Northug være tilgjengelig til å svare på spørsmål i en halv time.

Hovedtrener for mennenes sprintlag Arild Monsen og langrennssjef Espen Bjervig vil også være til stede.

(Se video: Dette sa Northug under sesongoppkjøringen i mai: – Jeg håper å kjempe i toppen)

Tror han gir seg

At det mobiliseres såpass tyder på at det ikke er en hvilken som helst pressekonferanse. TV 2-ekspert Petter Skinstad sier til kanalen at han mener det er sannsynlig at Northug vil varsle at han legger opp.

– Det høres ut som han skal legge opp. Det er enten det, eller at han tar alle på sengen og informerer om at han skal til Tour de Ski. Men det høres helt urealistisk ut, sier Skinstad til TV 2.

Northug har 13 VM-gull, to OL-gull og to sammenlagtseirer i verdenscupen blant sine meritter.

Jeg tror at Petter Northug gir beskjed om at karrieren hans er over. Jeg håper at han ikke gjør det, men da blir jeg overrasket, sier Birger Løfaldli, sportskommentator i Adresseavisen.

Populært