Christiansen etter VM-sølv: – Dette har jeg jobbet lenge for

Henrik Christiansen er klar for finale i 400 m fri under svømme-VM kortbane. Foto: Christine Olsson /TT / NTB scanpix.
Henrik Christiansen er klar for finale i 400 m fri under svømme-VM kortbane. Foto: Christine Olsson /TT / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henrik Christiansen svømte tirsdag inn til VM-sølv på 400 meter fri under kortbane-VM i svømming i Kina. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen imponerte i forsøksheatet og ble klar for finale etter å ha gjort sin nest beste tid på distansen noensinne, 3.38.04.

I finalen fortsatte nordmannen å svømme fort. I bane fem lå Christiansen innledningsvis kontrollert midt i feltet, før han satte inn sluttspurten de siste 200 meterne. Nordmannen svømte kontrollert inn til sølv på 3.36,64.

Det er norsk rekord på distansen.

– Dette var helt sinnssykt. Dette har jeg jobbet lenge for, så det var deilig, sa en veldig fornøyd Christiansen til NRK etter å ha tatt Norges første VM-medalje i svømming på seks år.

Svømme-EM: Christiansen tok sølv på 400 meter fri

Danas Rapsys fra Litauen var den eneste som var raskere enn Christiansen i forsøksheatene, og heller ikke i finalen klarte 22-åringen å tukte Rapsys. Christiansen kom i mål 2,63 sekunder bak litaueren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gabriele Dette fra Italia tok bronse på 3.37,54.

Natt til tirsdag var også andre norske svømmere i aksjon i Kina. Markus Lie svømte inn til en 19.-plass på 100 m rygg. Lie fikk det litt tungt på slutten og svømte inn på 51,60 sekunder.

VM-debuten til Tomoe Hvas endte med en 10.-plass på 200 medley. Han hang bra med ut til 100m, men brystsvømmingen satt ikke helt og han endte på tiden 1.54,34.

Susann Bjørnsen endte på 19. plass etter 30,83 på 50 m bryst. Hun svømte inn på tiden 30,83

Også Niksa Stojkovski og Emilie Nyenget Løvberg er i den norske troppen som skal i aksjon i Kina.

Les også: Christiansen bryter med moderklubben for ikke å miste treneren