Svensk skiskytter åpner for å gå ski-VM

Sebastian Samuelsson er i solid langrennsform. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Sebastian Samuelsson er i solid langrennsform. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndagens langrennsstafett på Beitostølen endte i svensk fiasko. Nå åpner skiskytteren Sebastian Samuelsson for å steppe inn under VM i Seefeld senere i vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gikk tungt for de svenske langrennsløperne på Beitostølen i helgen. Viktor Thorns 18.-plass ble beholdningen på lørdagens tremil i fri teknikk, og stafetten dagen derpå endte i en uvanlig beskjeden 11.-plass etter smørebom.

Samtidig viste skiskytteren Sebastian Samuelsson solid langrennsform under verdenscuprennene i skiskyting i slovenske Pokljuka.

Den svenske landslagstreneren i langrenn, Mattias Nilsson, sier Samuelsson i teorien kan bli aktuell for å gå VM i Seefeld senere denne sesongen.

– Jeg aner ikke om Sebastian er interessert i det, men det finnes mange konkurranser å stille opp for å vise at man kan gå fort. Da er man alltid aktuell, sier han til storavisen Expressen.

Hovedpersonen selv er ikke avvisende.

– Det er klart at dersom de ringer og er interesserte, kommer jeg til å tenke på saken. Det er skiskyting som er viktigst for meg, og framfor alt VM på hjemmebane i Østersund. Men jeg vil absolutt ikke stenge noen dører, sier Samuelsson.

I Norge har også Tiril Eckhoff lekt med tanken på å gå langrenn under VM i Seefeld. Skiskytterprofilen imponerte under den nasjonale sprintåpningen på Beitostølen i november.