Skøyter: Norsk seier på lagsprinten i Polen

Håvard Holmefjord Lorentzen gikk på det norske laget som vant lagsprinten i Polen søndag. Bildet er fra vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Håvard Holmefjord Lorentzen gikk på det norske laget som vant lagsprinten i Polen søndag. Bildet er fra vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske skøytegutta i lagsprint tok seieren i verdenscupstevnet i polske Tomaszów Mazowiecki søndag. Kvinnelaget ble nummer åtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På det norske herrelaget gikk Håvard Lorentzen, Johann Jørgen Sæves, Henrik Fagerli Rukke og Bjørn Magnussen raskest av alle på lagsprinten.

Differansen ned til Nederland på andreplass var 0,16 sekunder. Russland ble nummer tre, 0,47 sekunder bak det norske laget.

– Det var deilig å få satt på plass de andre lagene for en gangs skyld, sa Magnussen til NRK.

– Jeg merket av vi holdt ganske høy fart på de første rundene, for jeg var ganske stiv de siste 200 meterne. Det er godt å få en boost, det gir en god trygghet fram imot VM, og der har vi veldig gode medaljesjanser, sa Lorentzen til samme kanal.

Det norske kvinnelaget ble nummer åtte på sin lagsprint, 3,91 sekunder bak de japanske vinnerne. Her tok Russland andreplass, mens Nederland kapret tredjeplassen.

På det norske laget gikk Hege Bøkko, Martine Ripsrud og Anne Guldbrandsen.