Meny

Brækhus slo Magdziak-Lopes på poeng og forsvarte VM-beltene

Cecilia Brækhus vant sin 35. strake proffkamp da hun slo Aleksandra Magdziak-Lopes i California lørdag. Foto: Danny Moloshok / NTB Scanpix Foto: NTB scanpix
Cecilia Brækhus (37) tok en klar poengseier over Aleksandra Magdziak-Lopes i California og er fortsatt ubestridt verdensmester i fem bokseforbund.

For tredje kamp på rad måtte Brækhus gå alle ti rundene, men hun var som vanlig overlegen når dommerne skulle dele ut sine poeng.

Etter fire runder så den polsk-amerikanske utfordreren dyktig sliten ut, men Magdziak-Lopes viste seg seig nok en gang. 38-åringen har aldri tapt en kamp på knockout, og hun gjorde det heller ikke denne gangen.

Ivrig

Lørdagens tittelkamp i weltervekt i Carson, California åpnet ganske forsiktig med tre rolige runder, men etter hvert begynte man å se at den norske verdensmesteren fikk overtaket.

Særlig i fjerde runde gikk Brækhus aggressivt til verks, og hun fikk inn noen treffere som man må anta at Magdziak-Lopes merket godt. Samtidig virket hun overivrig da hun fyrte på med harde slag utover i kampen, noe hun også måtte innrømme selv

– Jeg ble litt for ivrig. Og på det tidspunktet jeg er i karrieren, så bør det ikke skje, smilte Brækhus i seiersintervjuet med HBO etter kampen.

Norsk jubel

Underveis fikk hun drahjelp av noen norske innslag blant de omtrent 1500 publikummerne i StubHub Center i Carson like sør for Los Angeles. «Kom igjen, Cecilia» og «Norway, Norway, Norway», runget taktfast mens bergenseren forsøkte å nedkjempe motstanderen.

Det skulle imidlertid ikke vise seg så lett å få Magdziak-Lopes i bakken. Men dommerne var uansett ikke i tvil om hvor seieren skulle havne.

To av dommerne ga Brækhus seieren i alle runder, 100-90 totalt, mens den siste dommeren ga den norske bokseren 99-91-seier.

Cecilia Brækhus tok en klar poengseier over Aleksandra Magdziak-Lopes. Foto: Danny Moloshok / NTB scanpix

Ubeseiret

Brækhus er nå oppe i 35 proffseirer på like mange forsøk, og hun befestet lørdag sin posisjon som verdens beste kvinnelige bokser.

37-åringen satte alle sine fem VM-belter på spill i kampen mot Magdziak-Lopes. Hun er mester i weltervekt i forbundene WBA (World Boxing Association), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organization), IBF (International Boxing Federation) og IBO (International Boxing Organization).

Oppgjøret blir stående igjen som den første og eneste hovedkampen med kvinnelige boksere på et stevne arrangert av HBO. Den amerikanske storkanalen legger ned sin boksesatsing etter 45 år og avsluttet med lørdagens stevne på utendørsarenaen i Carson, der Brækhus også slo Kali Reis i mai.

– Dette er en historisk kveld, utbrøt Brækhus i seiersintervjuet.

(saken fortsetter under videoen)

Video: Cecilia Brækhus har satt tre verdensrekorder , og er med det med i siste utgave av Guinness rekordbok:

Les også: Brækhus med tre verdensrekorder i Guinness rekordbok

Storkamp over nyttår?

Brækhus er på ingen måte ferdig, og spørsmålet framover blir hvilken motstander hun går løs på neste gang. Hun har fått kritikk for å velge en «enkel» motstander i polsk-amerikanske Magdziak-Lopes, og mange håper nok at den norske verdensmesteren fisker fram en større motstander når hun går i ringen igjen i 2019.

Det har vært spekulert i et mulig stjernemøte mellom Brækhus og irske Katie Taylor (32), som bokser to vektklasser lavere og er verdensmester i to forbund i lettvekt. Brækhus stilte seg ikke avvisende til en slik kamp da NTB intervjuet henne i oktober.

– En slik kamp kan skje i 2019, og den vil bli stor. Men det er en del forhandlinger som skal gjøres før det kan skje, sa Brækhus.

Les også: Brækhus har tilbud om å bokse i Colombia: – Ikke uaktuelt

Populært