Lorentzen feilet på 500-meteren i Polen

Håvard Holmefjord Lorentzen havnet utenfor pallen på 500-meter i Polen lørdag. Her fra OL i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Håvard Holmefjord Lorentzen var sjanseløs mot rivalen Pavel Kulizjnikov i siste par på lørdagens 500 meter i Polen. Russeren tok sin tredje seier på to dager.

Kulizjnikov vant også på 500 og 1000 meter fredag, og lørdag var han suveren igjen. Han gikk mot Lorentzen i siste par. Nordmannen traff greit i starten og åpnet med 9,8 sekunder mot Kulizjnikovs 9,7.

Derfra tok russeren grepet og fosset ifra. Han gikk inn på imponerende 34,67, mens Lorentzen tikket inn på tiden 35,26. Det holdt bare til en 6.-plass.

Japanerne Tatsuya Shinhama og Yuma Murakami tok 2. og 3.-plassen, henholdsvis to tideler og 28/100 bak vinneren.

Lorentzen klarte ikke å følge opp fredagens to tredjeplasser.

Norge stilte med tre løpere i A-gruppa for første gang på lang tid. I det første paret gikk Bjørn Magnussen mot lagkompis Henrik Fagerli Rukke.

De åpnet begge på 9,7 sekunder og fulgte hverandre hele veien inn til mål. Magnussen stakk så vidt av med parseieren med 35,37. Det var 2/100 foran Rukke.

Duoen gjorde med det veldig gode løp, og de så løper etter løper tikke inn bak seg. Etter at alle var i mål endte Magnussen på 10.-plass, mens Rukke ble nummer 12.

– Det var bedre enn i går, og det var det som var målet. Jeg hadde en del småfeil, så jeg tror jeg kunne ha hentet et par tideler til, men jeg vil si det var et bra løp, sa Magnussen til NRK etter løpet.

Han var tydelig fornøyd med løpet, som var 16/100 raskere enn fredagens prestasjon.

– Jeg ble litt sjokkert da jeg så at det var 35,37, fortsatte han.