Skøyteherrene med ny pallplassering på lagtempo

Sverre Lunde Pedersen og det norske laget tok 2.-plassen i verdenscupen for lag fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sverre Lunde Pedersen og det norske laget tok 2.-plassen i verdenscupen for lag fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko gikk inn til andreplass i fredagens lagtempo under verdenscupen på skøyter i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I heat med Japan så Norge en sjanse for seier, men Henriksen så noe tung ut da han var i føringen.

Japanerne tok over ledelsen, men så ut til å sprekke på slutten. Nordmennene klarte likevel ikke å hamle opp med det sterke japanske laget, og gikk til slutt inn i mål 26/100 bak vinnerne.

– Det er ikke mye. Men vi vil jo alltid vinne. Sverre gjorde en god jobb, men det er litt synd, sa landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK.

– Vi har en del å gå på fortsatt, vi går litt for ujevnt fartsmessig. Det er litt rufs hele veien, sa Lunde Pedersen til kanalen etter løpet.

Russland og Nederland gikk etter nordmennene, men klarte ikke å gå raskere enn det norske laget. Russland havnet 6/100 bak Norge og tok 3.-plassen, mens et B-preget Nederland gikk inn til 8.-plass.

Dermed har Norge tre pallplasser på de tre første løpene i årets sesong.

Med andreplassen tar Norge over verdenscupledelsen, ti poeng foran Japan og Russland.

Norge deltar ikke på lagtempoen for kvinner.

Les også: Johannes Thingnes Bø til topps i Slovenia