Meny

Teknisk feil førte til Leicester-ulykken

Prince William og Kate deltok i seremonien for Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix
Frakoblede pedaler i cockpiten var årsaken til at helikopteret med Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha og fire andre styrtet i slutten av oktober.

Det kommer fram i en rapport fra den britiske flyhavarikommisjonen (AAIB), som har etterforsket den fatale hendelsen der alle fem om bord mistet livet.

De konkluderer med at en rekke pedaler i cockpiten ikke var tilkoblet halerotoren. Det førte til at pilotene mistet kontroll, og helikopteret spant rundt og rundt mot høyre.

Hendelsen skjedde da Srivaddhanaprabha og fire andre skulle forlate hjemmebanen til Leicester etter 1-1-kampen mot West Ham 27. oktober.

Helikopteret hadde vært i luften flere ganger samme dag, men styrtet på en parkeringsplass kort tid etter at det forlot arenaen.

Det har blitt beordret at alle helikoptre av samme type skal sjekkes, uten at noen feil er funnet.

Prince William og Kate deltok i seremonien for Leicester-eier Vichai Srivaddhanaprabha. Aimon Srivaddhanaprabha og sønnen Aiyawatt står bak. Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix

Les også:   Regjeringen lar mulla Krekar reise til Italia

Populært