Meny

Vallhall tålte ikke å bli vannet, Vålerenga må trene hos erkerivalen

Vålerenga-spillerne må trene i LSK-hallen i oppkjøringen til 2019-sesongen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Vålerenga har sett seg nødt til å flytte treningene til LSK-hallen. Klubben vil trene på vannet kunstgress, men det kan man ikke lenger gjøre i Vallhall.

I oppkjøringen til årets sesong ble det vannet foran hver eneste VIF-trening som gikk innendørs, men i ettertid har det vist seg at Vallhall ikke tålte det. På sine nettsider opplyser Oslo-klubben at kondens i anleggssystemet gjør at det ikke er mulig å vanne kunstgresset i 2019.

At Vålerenga skal trene på erkefienden Lillestrøms territorium før avreise til varmere strøk i spanske Marbella har ikke uventet skapt reaksjoner.

VIF understreker at det sportslige apparatet har vurdert andre løsninger, men fant ikke et bedre alternativ enn LSK-hallen.

– For oss er det naturligvis veldig viktig at tempoet i treningen er høyest mulig, og da må kunstgresset vannes. I tillegg blir det mindre friksjon i gresset når det er vått, og da minsker også sjansen for skader betraktelig, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

41-åringen: LSK-kaptein Frode Kippe forlenger

Vallhall sto ferdig i 2001 som Skandinavias største fotballhall.

Vålerenga og Lillestrøm skal etter planen møtes til generalprøve 23. mars før sesongåpningen. Forutsetningen er at de ikke skal møtes i en av de to første rundene i Eliteserien. Det er ikke bestemt om kampen skal spilles i Oslo eller på Åråsen.

Aktuelt: LSK Kvinner cupmester etter Reiten-show: – Sykt

Populært