Meny

Mørks skademareritt fortsetter, EM sannsynligvis over

Thea Mørk sammen med fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik under kampen mellom Tsjekkia og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Thea Mørk kan trolig sette strek over EM. Debutanten kjempet med tårene etter Norges 31-17-seier over Tsjekkia. Camilla Herrem er på vei inn i troppen.

Mørk har slitt med en lårskade i oppkjøringen og innledningen av mesterskapet i Frankrike, men ble friskmeldt til Tsjekkia-kampen. Den endte i en voldsom nedtur.

København-spilleren måtte forlate banen i tårer. Etter kampslutt bekreftet landslagssjef Hergeirsson at Mørk trolig har gjort sitt i mesterskapet.

Hovedpersonen selv var heller ikke spesielt optimistisk.

– Jeg tror kanskje det skal litt til, svarte hun på spørsmål om det blir mer EM-spill på henne.

Ute

Debutanten var på gråten etter en ny skadenedtur.

– Jeg kjente det i hamstringen igjen, og da kan jeg ikke løpe så fort som jeg må. Det blir verre og verre, og det var egentlig det, sa Mørk til NTB og utdypet:

– Jeg kjente absolutt ingenting på oppvarming og har egentlig følt meg veldig pigg både i dag og i går på trening. Testene har også vært veldig positive, så dette var egentlig en veldig trist overraskelse å få på banen.

Les også: Tsjekkia most i senk, norsk 31-17-seier i EM

(Saken fortsetter under)

Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik trøster Thea Mørk under EM-kampen mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Familie

Nora Mørk er fra før ute med ettervirkningene av en alvorlig kneskade. Til sammen har de to Mørk-tvillingene ødelagt korsbånd i kneet fire ganger. Thea er verst med tre, og til sammen har bare denne typen skade tatt fra Mørk-duoen vel fire sesonger.

– Det kunne vel ikke vært mer typisk, sa Mørk om at en ny skade nå trolig ødelegger hennes mesterskapsmuligheter.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal var lei seg påšlagvenninnens vegne.

– Det er ekstremt trist. Er det noen som ikke fortjener dette, så er det Thea. Det var virkelig vondt å se, sa Oftedal til NTB.

Camilla Herrem kom mandag til Frankrike som et alternativ om Mørk ikke skulle bli skadefri. Nå tyder det aller meste på at Herrem skrives inn i troppen og spiller mot Romania onsdag. Det er en skjebnekamp for Norge med tanke på poengfangst før hovedrunden.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært