Løke og co. risikerer historisk nedtur: – Skal ikke skje

Heidi Løke lover et norsk lag tilbake i slag i EM-kampen mot Tsjekkia mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Heidi Løke lover et norsk lag tilbake i slag i EM-kampen mot Tsjekkia mandag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De norske håndballjentene kan mandag få den verste starten i mesterskap siden gjennombruddet i 1986. EM-håpet slukkes langt på vei om Tsjekkia vinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge har aldri tapt sine to første oppgjør i OL, VM eller EM etter at det ble norsk VM-bronse i 1986. Det ga plass blant håndballkremen.

Skulle Tsjekkia skape en sensasjon lik den Tyskland klarte med 33-32-seier i åpningskampen lørdag, vil det skape en skikkelig sportslig krise for det norske laget.

– Det skal ikke skje. Vi må ta tak i oss selv, og det er jeg sikker på at vi klarer. Vi har mye å gå på både i forsvar og angrep, sier Heidi Løke til NTB.

Bakgrunn: Norge med EM-trøbbel på direkten, 32-33-tap for Tyskland

I fare

Med tsjekkisk seier står Norge i overhengende fare for å bli slått ut av EM allerede i gruppespillet. Det er i så fall den desidert største fiaskoen etter 32 år i verdenstoppen.

– Jeg tror vi har ristet av oss den åpningskampen (mot Tyskland). Det var bare en av de få gangene vi hadde en virkelig dårlig dag på jobben, sier Veronica Kristiansen til NTB.

Selvkritisk Thorir om keeper: – Vi burde nok ha byttet før

Skyhøy

Mandag spiller Norge sin 93. EM-kamp. På disse har det bare blitt tolv nederlag. Seiersprosenten etter 74 vinnerkamper i EM er på rekordhøye 80,4.

Norge kommer til å følge oppgjøret Tyskland – Romania (avkast før den norske kampen mandag) med stor interesse. Utfallet der kan styre en god del av Norges vei videre i EM. Gruppen avsluttes onsdag med Tsjekkia – Tyskland og Romania – Norge.

De tre beste fra hver pulje går til hovedrunden og kamper mot lag fra gruppen med Spania, Nederland, Ungarn og Kroatia.

Les også: Romania i tet i Norges EM-gruppe

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden