Meny

Uavgjort i kontroversielt boksedrama mellom Fury og Wilder

Deontay Wilder og Tyson Fury må kanskje møtes igjen for å få avgjort hvem som er best. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det endte uavgjort da tidligere tungvektsmester Tyson Fury møtte WBC-mester Deontay Wilder i Los Angeles lørdag. Dermed er begge fortsatt ubeseiret.

Det svært uvanlige utfallet kom etter at bokserne gikk alle 12 rundene i California. En leken Fury hadde vært i kanvasen både i 9. og 12. runde, kjempet seg opp igjen, tatt mange gode poeng, og ifølge dommerne hadde de altså fortjent like mange poeng til slutt. Wilder beholder dermed VM-tittelen.

Dommerne vurderte oppgjørte litt ulikt, én av dem 115-111 i Wilders favør, den andre 114-110 i Furys favør, mens den tredje og siste dommeren vurderte kampen til uavgjort 113-113.

Begge er dermed fremdeles ubeseiret, og det kan ende med omkamp i 2019.

– Jeg mener jeg vant kampen. Jeg er en ekte champion, jeg er en kriger, sa Fury i kjent, ubeskjeden stil i intervjuet etter kampen.

Nede

Wilder måtte tåle et lite favorittstempel før kampen, i kraft av at han hadde flere seirer og tross alt ikke den turbulente forhistorien Fury har. Mens Fury har 27 seire, 19 av dem på knockout, har Wilder 39, hvorav 27 på knockout.

Wilder greide imidlertid ikke å gi folk den knockouten han på forhånd hadde lovet, selv om han var nær da han sendte Fury i kanvasen to ganger. Det var heller Fury som hadde et bokseteknisk overtak i perioder av kampen.

Britiske Fury beseiret Francesco Pianeta i Belfast i august og sikret seg da VM-kampen mot amerikanske Wilder. Boksefansen har gledet seg lenge til storoppgjøret, som norske seere måtte betale 499 kroner for å få se på betal-TV.

Comeback

Fury tok i sin storhetstid tungvektstittelen fra ukraineren Vladimir Klitsjko i november 2015, men ble året etter utestengt i to år da det viste seg at han hadde testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon i februar samme år.

Etter en enorm nedtur har han gjennomgått en transformasjon uten sidestykke, gått ned over 60 kilo, visstnok på ekstrem lavkarbodiett, og altså vunnet retten til å slåss om VM-tittelen igjen.

33 år gamle Wilder veide inn på 96 kilo før han møtte Fury til kamp, mens Fury veide 20 kilo mer, all vektnedgangen til tross.

Populært