Meny

Mowinckel skuffet stort i Lake Louise

Ragnhild Mowinckel hadde ikke sin beste dag på jobb fredag. Foto: Frank Gunn / AP
Ragnhild Mowinckel åpnet friskt, men hadde ikke dagen i fredagens utfor i canadiske Lake Louise. Østerrikske Nicole Schmidhofer tok sin første verdenscupseier.

Mowinckel fikk med seg OL-sølv i utfor i Pyeongchang, men i sesongens første utfor i Canada var hun aldri i nærheten av en ny medalje. 25-åringen endte hele 2,96 sekunder bak Schmidhofer, som sto på toppen av podiet for første gang i verdenscupen.

Michelle Gisin fra Sveits tok 2.-plassen, mens tyske Kira Weidle ble nummer tre.

God åpning

Mowinckel startet bra og lå bare 12/100 sekund bak daværende leder Gisin ved andre mellomtid. Derfra og ut gikk det derimot dårligere for 26-åringen, og som så mange andre tapte hun stort ned mot tredje mellomtid.

Molde-jenta gjorde så en glipp i en viktig sving, og i mål var hun 2,81 sekunder bak Gisin. Med det la hun seg på en foreløpig sisteplass. Etter at de 30 beste løperne er i mål, ligger Mowinckel sjette sist av alle som har fullført.

Avgjorde i midtpartiet

Gisin, med startnummer én, hadde kjørt sterkt og fikk se én etter én havne bak seg på resultatlisten, men på startnummer 15 kom Schmidhofer. Østerrikeren kom noe skjevt ut, men kjørte veldig godt i midtpartiene og vant til slutt 15/100 sekund foran Gisin.

Kajsa Vickhoff Lie stiller også til start og skal i aksjon senere.

Mowinckel åpnet årets verdenscup med 5.- og 2.-plass i storslalåm.

Forrige sesong tok hun to 6.-plasser i utfor, og i tillegg vant hun sitt første verdenscuprenn i storslalåm. Det fulgte hun opp med to knallsterke sølvmedaljer under OL i Pyeongchang.

Populært