IBU oppretter dopingsak mot fire russiske skiskyttere

Jevgenij Ustjugov er en av fire russere som nå har fått opprettet dopingsak mot seg. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Jevgenij Ustjugov er en av fire russere som nå har fått opprettet dopingsak mot seg. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) har iverksatt dopingsaker mot fire russere, deriblant OL-vinnerne Jevgenij Ustjugov og Svetlana Sleptsova.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De øvrige to er tidligere juniorverdensmester Alexander Petsjonkin og Alexander Tsjernysjev. Det opplyste IBU i en pressemelding fredag.

I august varslet skiskytterforbundet at de fire russiske utøverne skal ha brutt antidopingreglene. Fredag sendte IBU sakene til sitt eget høringspanel for antidoping (ADHP). Avgjørelsen er basert på analyser av prøver fra utøverne mellom 2012 og 2015.

De fire russiske skiskytterne vil få muligheten til å legge fram sin versjon i en høring. Petsjonkin, som er den eneste aktive av de fire, er blitt midlertidig suspendert.

IBU melder at de vil fortsette sitt undersøkende arbeid for å finne ut om flere russere har brutt antidopingreglene.

Jevgenij Ustjugov tok gull på fellesstarten under OL i Vancouver i 2010. Han var også med på det russiske stafettlaget som ble olympisk mester på hjemmebane i Sotsji fire år senere.

Svetlana Sleptsova var med på å vinne kvinnenes OL-stafett i 2010.