Meny

Endelig positive EM-nyheter: Oftedal klarert for kamp

Fysioterapeut Janne Oppheim Søllesvik sjekker Stine Bredal Oftedal på fredagens EM-trening. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Stine Bredal Oftedal kom seg godt gjennom fredagens EM-trening i Frankrike. Dermed er det lysning for Norge etter en svært trøblete inngang til mesterskapet.

Mesterskapet starter mot Tyskland lørdag. Kapteinen har hatt en kjenning i den store bakre lårmuskelen i et par ukers tid, men MR-bilder viser at det ikke er snakk om en dyptliggende skade.

– Jeg har en god følelse. Dette er ingen skade som dukket plutselig opp. Det gikk litt over tid. Hadde det ikke vært slik, kunne dette tatt lenger tid, sa Oftedal til NTB på medietreffet før fredagstreningen.

Hun ble testet og fikk tommelen opp i Brest Arena noen timere senere.

Thea Mørk står derimot over lørdagens åpningskamp. Den vurderingen ble gjort etter fredagstreningen. Hun måtte sist søndag gi seg med krampetendenser i låret i seieren over Frankrike. Norge har dermed en tropp på 15 spillere mot Tyskland.

Stri oppladning

Det norske laget har hatt en utfordrende oppkjøring med småskader hos flere spillere (Katrine Lunde, Thea Mørk og Oftedal) i tillegg til Amanda Kurtovics alvorlige kneskade.

Tidligere i høst måtte Nora Mørk melde forfall på grunn av knetrøbbel. Kort etter kom nyheten om Stine Skogrands graviditet.

På toppen av det er ikke assistenttrener Mia Hermansson Högdahl på plass i Frankrike ennå. Hun går gjennom noen tester på grunn av det landslagssjef Thorir Hergeirsson fredag kalte «helsemessige utfordringer».

Meritert

Norge EM-åpner mot Tyskland lørdag, og det er en kamp der de norske tittelforsvarerne blir kjempefavoritter.

Videre venter Tsjekkia (mandag) og gode Romania (onsdag) i puljespillet. De tre beste lagene går videre til hovedrunden og tar med seg poeng og mål videre dit.

Oftedal har åtte medaljer (fem gull) siden debuten for Norge i 2010-EM.

Populært