Sprintkometen viste seg fram da svenskene dominerte på Lillehammer

Kristine Stavås Skistad ble nummer fem på verdenscupsprinten på Lillehammer.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Kristine Stavås Skistad ble nummer fem på verdenscupsprinten på Lillehammer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kristine Stavås Skistad la inn en sterk VM-søknad med 5.-plass i verdenscupsprinten på Lillehammer. Svenske Jonna Sundling vant overraskende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like overraskende var det ikke med svensk dominans i en sprintfinale som besto av fire svensker, Skistad og amerikanske Sadie Bjornsen.

Favoritten Stina Nilsson så ut til å ha full kontroll inn på oppløpet, men stivnet fullstendig og måtte slippe Sundling forbi. Bjornsen knep 3.-plassen foran Evelina Settlin, Skistad og Hanna Falk.

– Jeg er virkelig glad. Jeg følte meg sterkere og sterkere i dag, og det var gøy å gå til finale. Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle vinne, sa Sundling etter sin første verdenscupseier.

Tungt

Snaut tre måneder før VM-sprinten i Seefeld, som også går i fristil, viste Skistad seg uansett som det trolig sterkeste norske kvinnekortet ved siden av Maiken Caspersen Falla.

– Finalen var kanskje ikke så bra, men. Jeg fikk lære at de beste er ganske mye bedre i motbakkene, sa Skistad til NRK.

– Jeg følte at jeg løste det bra, men kroppen min ble for tung i finalen. Og det får jeg ikke gjort noe med, la hun til.

Med til historien hører det at sprintløypa i Seefeld passer sprintkometen langt bedre.

Kun sprint

19-åringen hadde imponert også i semifinalen, der hun tok seg videre med annenplass like bak Nilsson. Ingvild Flugstad Østberg endte sist i den samme semifinalen, mens Ragnhild Haga endte nest sist i det andre semifinaleheatet.

I kvartfinalen ble Tiril Udnes Weng, Kathrine Harsem, Lotta Udnes Weng og Anna Svendsen slått ut.

Skistad står av minitouren på Lillehammer etter sprinten.

– Jeg har foreløpig ikke noe å gjøre i distanserenn mot seniorene, sa hun.

Personvernpolicy