Meny

Vipers-show i EM, nærmer seg Larvik-nivå

Hele sju Vipers Kristiansand-spiller er med i EM. Fra venstre Katrine Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade, Malin Aune, Linn Jørum Sulland, Henny Ella Reistad og Marta Tomac. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Katrine Lunde og Vipers Kristiansand har med hele sju spillere i den norske EM-troppen. Det er mange, men ikke rekord for håndballjentene.

Lørdag starter EM for Norge mot Tyskland i Brest. Der er det Kristiansand som gjelder. Vipers har overtatt styringen i norsk kvinnehåndball. Lunde, Emilie Hegh Arntzen, Henny Reistad, Linn Jørum Sulland, Marta Tomac, Malin Aune og Silje Waade er med.

– Vi er trygge på hverandre. Flere av oss har spilt mye sammen over flere år. Den tryggheten er positiv også for landslaget, sier Hegh Arntzen til NTB om fordelen av mange jenter fra samme klubb.

– Vi kan også dra med oss en del spill fra klubb- til landslaget, og vi har også noen ekstra varianter oss Vipers-jenter imellom.

Topper

Larvik var helt enerådende i norsk håndball i lang, lang tid. I 2010 (EM i Norge og Danmark) hadde LHK med hele åtte spillere i det ordinære uttaket, og det ble til ni da Sulland kom inn for Stine Bredal Oftedal finalehelgen på vei mot gull.

Dette var Larvik-jentene: Gro Hammerseng-Edin, Heidi Løke, Tonje Larsen, Sulland, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kari-Mette Johansen, Tine Stange og Karoline Dyhre Breivang.

Tyskland har ødelagt for Norge i en mesterskapsåpning før. Det ble tysk seier i VM-premieren i 2011.

Senere i mesterskapet var Norge ustoppelig og tok sitt annet VM-gull og det første på tolv år.

(©NTB)

Populært