Stavås Skistad med tabbe etter den imponerende prologen på Lillehammer

<p>Stjerneskuddet Kristine Stavås Skistad gikk videre fra prologen.</p>
Stjerneskuddet Kristine Stavås Skistad gikk videre fra prologen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Dette mener jeg ledelsen burde ta ansvar for, mener NRK-kommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En meget sterk verdenscupdebut gjorde den norske sprintkometen Kristine Stavås Skistad. Konnerud-løperen, som imponerte med andreplass på skøytesprinten under den nasjonale åpningen på Beitostølen nylig, gikk inn til sjetteplass i fredagens prolog.

I mål var hun kun slått med 1,88 sekunder av svenske Hanna Falk, som vant prologen.

– Dette var tungt, egentlig. Jeg må få ladet batteriene noen timer nå, så får jeg prøve å gå smart, sa beskjedne Skistad til NRK.

Etter prologen skal utøverne velge kvartfinaleheat. De som gjør det best i prologen får velge først. Men da utøverne skulle plukke hvert sitt heat, var ikke Stavås Skistad til stede.

– Veldig dumt

Det betyr at Stavås Skistad ble plassert vilkårlig i kvartfinalene.

– Det er veldig dumt. Hun er helt ny i denne sammenhengen, og har ikke vært med på dette tidligere, sa NRKs kommentator Jann Post.

Dette mener jeg ledelsen burde ta ansvar for, la Post til.

– Dette er litt nye rutiner for en junior, sier landslagstrener Geir Endre Rogn til NTB.

I kvartfinalene møter Skistad Sandra Ringwald, Julija Belorukova, Rosie Brennan, Jessica Diggins og Johanna Sundling. Det synes å være overkommelig selskap.

– Skal jeg være ærlig, tror jeg det er et heat som passer henne godt, sier Rogn.

Johaug ute

Ragnhild Haga er på ingen måte kjent som noen utpreget sprinter, men fredag overrasket OL-mesteren fra Pyeongchang. Andreplass, kun 74 hundredeler bak Falk, ga en drømmestart på helgens minitour i OL-løypene fra 1994.

Stina Nilsson ble nummer tre, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte deretter.

Totalt åtte norske løpere sikret seg plass i kvartfinalene. Kathrine Harsem, Kari Øyre Slind, Tiril Udnes Weng, Lotta Udnes Weng og Anna Svendsen gikk alle videre.

Therese Johaug er blant favorittene til å ta sammenlagtseieren i minitouren på Lillehammer. Fredag så 30-åringen lenge ut til å kunne sikre seg en plass i utslagsrundene, men endte til slutt på 33.-plass.

Dermed havner Johaug, som gjorde et vellykket verdenscupcomeback i Ruka sist helg, litt på etterskudd i minitouren etter første dag. En av de hardeste utfordrerne, svenske Charlotte Kalla, gikk en strålende prolog til femteplass.

– Dette var artig. Det er lenge siden jeg har gått en sprint, så jeg kjenner jeg har godt av det. Det var god trening, sa Johaug.

Heidi Weng har hatt en tung sesongstart, og innledningen på minitouren på Lillehammer bød ikke på noen opptur. Tvert imot. Forrige sesongs sammenlagtvinner i verdenscupen var slått med snaue ti sekunder av de beste og må se utslagsrundene fra sidelinjen.

Også under verdenscupåpningen i finske Ruka sist helg ble Weng utslått i spintprologen.

Personvernpolicy