Meny

Magnus Moan har blikket rettet mot VM

Kombinertveteranen Magnus Moan (35) er klar foran helgens verdenscup på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kombinertveteran Magnus Moan er tilbake i det gode selskap. Helgens Lillehammer-trippel er likevel bare et mål på veien til VM i februar.

Derfor har ikke Byåsen-løperen særlig store forventninger til de tre konkurransene i OL-byen fra 1994.

De siste sesongene har han slitt med skader, og i oppkjøringen til denne sesongen har han stått utenfor landslaget. Først i forbindelse med NM-rennene på Beitostølen signerte han en ny landslagsavtale.

– Jeg har ingen store forventninger. Jeg går inn i helgen med en offensiv holdning og skal være best mulig forberedt til hver konkurranse. Så får jeg ta en oppsummering etter hvert renn. Jeg har et langsiktig mål med denne sesongen, og det er VM i Seefeld. Lillehammer er en konkurranse på veien dit, sier Magnus Moan til NTB.

Oppløftende

Moan åpnet med en oppløftende sjuendeplass i Ruka forrige helg etter gledelig god hopping.

– Jeg er på en måte godt forberedt, så får vi se. Det er mange sterke løpere på start, sier Moan.

I Lillehammer får man et gjensyn med fellesstarten i kombinert. Den har ikke vært på programmet på en stund, og for de fleste blir det en ny opplevelse med langrennet før hoppingen.

Magnus Moen er vel siden av Jan Schmid blant de få av dagens kombinertutøvere som har gått en fellesstart. Det er ti år siden sist øvelsen sto på programmet.

Spent

– Det blir spennende med fellesstart. Det som er positivt, er at jeg og Jan har vært igjennom den øvelsen tidligere. Vi vet på en måten hva vi går til. Jeg håper at det er noen som kan ta kommandoen og tør å ta kontrollen i langrennet slik som Hannu (Manninnen), Felix (Gottwald) og jeg gjorde i mine yngre dager, sier veteranen, som hadde sin første verdenscupstart i januar 2001.

I feltet finnes det gode langrennsløpere som Alessandro Pittin og de amerikanske brødrene Bryan og Taylor Fletcher.

– Jeg både tror og håper at det er noen som vil være med å sette fart. Målet må jo være å kvitte seg med se beste hopperne. Det er i hvert fall løyper som er tøffe nok til det, sier 35-åringen.

(©NTB)

Populært