Johaug utelukker ikke seg selv som ankerkvinne

Therese Johaug på pressekonferansen torsdag ettermiddag foran verdenscuprennene på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Therese Johaug på pressekonferansen torsdag ettermiddag foran verdenscuprennene på Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug avviser ikke å gå en ankeretappe for Norge og vil ikke forskuttere utfallet av en eventuell duell med svenske Stina Nilsson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jobben som norsk ankerkvinne er ledig etter at Marit Bjørgen har avsluttet karrieren. Hvem som blir arvtakeren er inntil videre et ubesvart spørsmål. Sesongens første verdenscupstafett går på Beitostølen neste helg.

Denne helgen står tre individuelle renn på programmet på Lillehammer. Der er manges øyne igjen rettet mot Therese Johaug etter seieren på 10-kilometeren i Ruka sist helg. Torsdag møtte 30-åringen pressen i OL-byen fra 1994.

Der ble jobben som ankerkvinne tema. På spørsmål om hvem som får jobben, svarte Johaug:

– Det er et godt spørsmål. Heldigvis har jeg ikke noe med det å gjøre. Det får trenerne og Vidar (Løfshus) diskutere og finne ut hva som er det beste alternativet. Vi har mange sterke spurtere på laget, men jeg tror ikke jeg skal ta på meg den oppgaven.

Flere kandidater

Langrennsstjernen vedgikk i neste åndedrag at hun likevel ikke er helt fremmed for å gjøre jobben dersom hun får den.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det hadde vært moro å gå ankeretappe for Norge en gang i karrieren. Jeg føler meg like sterk i klassisk som i skøyting, så det er spurtkvalitetene mot slutten det egentlig står på, sier hun.

Johaug pekte videre på lagvenninnene Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som jenter med stor fart i kroppen.

Dersom hun selv skulle få sjansen, vil ikke 30-åringen uten videre gå med på at en eventuell duell med Stina Nilsson ville endt med svensk seier.

– Det vet vi ikke før vi kommer i mål. Det kommer helt an på dagsformen. Det er vanskelig å svare på hvordan det ville endt, sa Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Emosjonelt

Fredag innledes minitouren på Lillehammer med sprint i fri teknikk. Der får Johaug de første svarene på hvor stor fart hun har i kroppen etter to års fravær fra konkurranser.

– Det blir spennende med sprint. Jeg har ikke gått sprint på lenge, for å si det sånn, så det blir spennende å se hvordan jeg ligger an der, sa Johaug.

Artikkelen fortsetter under annonsen

30-åringen er samtidig klar på at et svakt sprintresultat ikke på noen måte vil ødelegge sammenlagtsjansene i minitouren.

– Det blir et viktig renn lørdag for min del. Det er mulig å gjøre mye der, og jeg har lyst til å gå fort, sa Johaug. Lørdag skal det gås ti kilometer i fri teknikk.

Johaug innrømmer at det har vært en emosjonell uke siden verdenscupcomebacket i Ruka.

– Jeg var litt tom i hodet og sov litt dårlig natt til mandag, men jeg har brukt dagene i Oslo. Nå er jeg klar for disse rennene, sa hun torsdag.

Minitouren på Lillehammer avsluttes med 10 kilometer klassisk søndag.