Stjernefravær hos Besiktas i Sarpsborg

Ryan Babel spiller ikke mot Sarpsborg torsdag. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Ryan Babel spiller ikke mot Sarpsborg torsdag. Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Den tyrkiske storklubben Besiktas kommer til torsdagens skjebnekamp mot Sarpsborg i europaligaen uten flere av sine aller største profiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag offentliggjorde Besiktas-trener Senol Gunes troppen til bortekampen i Østfold, og på listen over spillere manglet en rekke kjente navn. Nederlandske Ryan Babel og den portugisiske duoen Pepe og Ricardo Quaresma er tre av de mest fremtredende fraværene.

Med i troppen er heller ikke midtbanespilleren Gary Medel og Gökhan Töre. Begge var med i startoppstillingen da Besiktas slo sarpingene 3-1 på hjemmebane tidligere i gruppespillet.

Det er ikke oppgitt noen grunn til de mange fraværene.

Babel har den siste tiden skapt overskrifter som følge av at han nylig var ufin i svaret da en supporter stilte han et spørsmål i sosiale medier. Nederlenderen er på utgående kontrakt med Besiktas, og supporteren skal ha spurt Babel om han kunne være på vei til en annen tyrkisk storklubb for pengenes skyld.

Besiktas-ledelsen har i etterkant av episoden kalt Babels oppførsel uakseptabel og har bedt ham forklare seg for ledelsen.

Mye står på spill i Sarpsborg torsdag. Belgiske Genk topper gruppe I når to kamper gjenstår. Sarpsborg og Malmö er begge to poeng bak, med det norske overraskelseslaget foran på flere scorede mål i kampen om den viktige annenplassen.

Besiktas er tabelljumbo med sine fire poeng, men det kan snu seg fullstendig torsdag. Gruppe I er en av europaligaens mest åpne.

Personvernpolicy