Fellaini sikret United-avansement på overtid

Manchester Uniteds Marcus Rashford hadde flere store sjanser til å score mot Yong Boys, men fant ikke veien til nettmaskene. Foto: Jon Super / AP

Manchester United slet med å score i mesterligakampen mot Young Boys tirsdag, men Marouane Fellaini sikret avansement på overtid. United vant 1-0

United-manager José Mourinho så fortvilet ut på sidelinjen da kampen gikk på overtid og det fortsatt sto 0–0 mot Young Boys. Men på overtid dukket Marouane Fellaini opp og sendte Mourinho og Old Trafford til himmels – og United til åttedelsfinale i mesterligaen.

Mourinho manet sine gutter til å gi gass fra start, og det var tydelig at United-spillerne responderte på sjefens ord. Allerede etter fem minutters spill var Marcus Rashford alene med Young Boys-keeper David von Ballmoos, men unggutten chippet ballen over mål.

Minuttet senere sendte Fred av gårde ett skudd som strøk tverrliggeren. United fortsatte å presse på for scoring, men målene lot vente på seg i Manchester. De sveitsiske gjestene lå dypt og satset på kontringer og var nær ved å lykkes minuttet før hvilen, men Djibril Sows forsøk på å flikke ballen i mål var mislykket.

Reddet på strek

I annen omgang fortsatte hjemmelaget kjøret mot Young Boys. Rashford burde ha scoret ti minutter etter pause, men skjøt utenfor fra seks meter. Deretter var det Fallaini som skjøt over fra kort hold minuttet senere.

Mourinho hadde plassert både Romelu Lukaku og Paul Pogba på benken fra start, og ikke engang funnet plass til Alexis Sánchez i troppen. Med 25 minutter igjen av kampen ble både Pogba og Lukaku byttet inn, mens Juan Mata ble sendt innpå fem minutter senere.

United-keeper David de Gea reddet hjemmelaget fra å ligge under da han 20 minutter før slutt vartet opp med en fantomredning på strek etter et skudd fra Benito. Skuddet skiftet retning flere ganger før spanjolen fikk en hånd på den på streken. Den redningen skulle vise seg å være matchavgjørende.

United måtte ha mål for å sikre seg avansement og satset alt framover. Dette førte til at Young Boys kom seg til flere sjanser, men heller ikke de fant veien til nettmaskene.

Og da det begynte å se mørkt ut for United stusset Lukaku ballen til landsmannen Fellaini. Midtbanespilleren mottok ballen feilvendt, vendte opp i boksen og skjøt mot hjørnet. Ballen forsvant inn i nettmaskene mens sveitserne fortvilte.

Juventus videre

Også Juventus er klare for utslagsrundene etter at de slo Valencia 1–0 i den andre kampen i gruppe. Mario Mandzukic ble matchvinner etter 59 minutter.

Juventus leder gruppa med sine 12 poeng før den siste gruppespillskampen, mens United ligger på andreplass med ti poeng. Valencia er klare for spill i europaligaen med sine fem poeng, mens Young Boys ligger sist med ett poeng.

I den siste gruppespillkampen tar United turen til Spania for å møte Valencia, mens Juventus får besøk av Young Boys.