Vet ikke hvor alvorlig skaden til Kurtovic er – EM i fare

Amanda Kurtovic pådro seg trolig en alvorlig kneskade da Norges håndballkvinner vant med to mål 23–21 over Frankrike i firenasjonersturneringen på Fornebu. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Amanda Kurtovic pådro seg trolig en alvorlig kneskade da Norges håndballkvinner vant med to mål 23–21 over Frankrike i firenasjonersturneringen på Fornebu. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Håndball-EM kan være i fare for Amanda Kurtovic etter skaden hun pådro seg da Norges slo Frankrike 23-21. Søndag kveld var det ikke mulig å ta MR av kneet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge vant kampen, men det var Kurtovics skade alle snakket om etter 23-21-seieren mot Frankrike søndag. 27-åringen forlot banen med store smerter etter at hun fikk en vridning i kneet i sluttminuttene. Nå er EM definitivt i fare for Kurtovic.

Søndag kveld var det ikke mulig å ta MR av skaden til Kurtovic, og det er derfor foreløpig ikke kjent hvor alvorlig skaden er.

− Vi kan foreløpig ikke si noe om omfanget av skaden Amanda pådro seg i kampen mot Frankrike. Vi håper å få tatt en MR-undersøkelse i løpet av mandag, og da vil vi få mer klarhet i skadebildet, sier landslagslege Anne Froholdt i en pressemelding sendt ut sent søndag kveld.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson sa etter kampen at han tror det er snakk om en alvorlig skade.

– Det er fryktelig trist. Det er det alltid når det er store skader. Det er nok en alvorlig skade, men vi får vente til vi ser hva det er. Det er veldig trist. Nedsiden med idretten vår er disse situasjonene. For oss selv og for Amanda må vi forsøke å jobbe videre, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før det hadde Bucuresti-spilleren vist seg positivt fram foran landslagsledelsen i EM-oppkjøringskampen mot fjorårets verdensmestere.

Startet i voldsomt tempo

De norske jentene startet kampen i et voldsomt tempo, straffet Frankrikes småfeil og underholdt de nesten 5000 oppmøtte tilskuerne.

Første omgang ble imidlertid ingen festforestilling, men Norge leverte godt forsvarsspill og kontrollerte inn til pause med fem måls ledelse. Linjespiller Løke viste imidlertid god gammel storhet. I løpet av om lag tjue minutter på banen noterte hun seg for seks scoringer på seks muligheter, før den første bommen i firenasjonersturneringen kom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I andre omgang valgte imidlertid Thorir Hergeirsson å la flere spillere prøve seg og Løke ble derfor plassert på benken. Amanda Kurtovic kom inn for Sulland, og fikk kjenne på godfølelsen med to kjappe susere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Veldig synd

Men kampen endte i tårer for Kurtovic. Hun ble hjulpet ut på siden av banen med det som så ut som sterke smerter. Det er ikke kjent hvor alvorlig skaden er, men 27-åring så ut til å ha det fryktelig vondt da hun ble fraktet ut av hallen på båre.

– Det er veldig synd det som skjer med Amanda, det er utrolig trist. Det hørtes ikke godt ut. Vi får krysse alt vi har for at det ikke er noe veldig alvorlig, sa Heidi Løke til TV 2.

Kurtovic var en av spillerne som var ment til å dekke Nora Mørks skadefravær og en Kurtovics ute av spill kan gi Hergeirson hodebry foran mesterskapet, som går av stabelen om et par dager.

Andre omgang bar preg av feil begge veier, men de norske håndballjentene vant til slutt 23–21 og gikk seirende ut av firenasjonersturneringen med tre av tre seire.