Meny

Stöckl ber om tålmodighet

Landslagstrener Alexander Stöckl i passiar med Robert Johansson etter lørdagens renn i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Alexander Stöckl (44) tror de norske hopperne kan melde seg fort på igjen om de ikke begynner å bli stresset og nervøse.

Lørdag var Robert Johansson den eneste norske hopperen inne blant topp-ti i Ruka i Finland. Lillehamringen ble nummer åtte, mens Johann André Forfang ble nest beste nordmann på 13.-plass.

Vinden gjorde at rennet måtte gjennomføres med kun ett hopp, og nordmennene var ikke med og kjempet om pallplasseringer.

Etter den sterke OL-sesongen sist, er det startet langt tråere så langt i år.

«Dressmissen» til Johansson i Polen er ikke det eneste som ikke har fungert.

Kan snu fort

Landslagstrener Stöckl tror at det fort kan snu. Det er nytt renn i Ruka i den samme store bakken allerede søndag kveld.

– Hvis vi er tålmodige, tror jeg dette kan gå bedre ganske fort. Det verste er om utøverne blir nervøse og stresset. Jeg håper at vi kan fortsette å være ydmyke for å få det til. Hvis de jobber rolig og konsentrert, så skal det ikke ta lang tid før vi får det til.

Østerrikeren vet hvor skoen trykker.

– Forklaringen på det er tekniske ting, men vi ser at vi har én eller to utøvere som har muligheter. Det er snakk om justeringer på hoppkanten, posisjonering, satsen og timing. Det meste avgjøres på hoppkanten.

– Er det slik at dere lider under mangelen av hopp på snø?

– Nei. Vi har mange hopp med is i tilløpet, og det er det som er avgjørende. Vi har en lang samling i Trondheim der vi benyttet isspor. Om du lander på plast eller snø har ingenting å si. Det handler om å få inn en ordentlig rytme.

To som leverer

Lørdag var Alexander Stöckl fornøyd med hoppingen til Johansson og Forfang.

– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen til Robert. Jeg synes han gjorde et bra skihopp, og han hadde heller ikke mye hjelp av vinden. Forfang gjorde også et greit hopp, og det samme gjorde Granerud selv om han ikke klarte å forvalte det han gjorde på hoppkanten. De andre er dessverre ikke helt på når det gjelder det tekniske.

Robert Johansson var også tilfreds med det han fikk til, selv om det var et godt stykke opp til vinneren Ryoyu Kobayashi og polakkene Kamil Stock og Piotr Zyla på plassene bak.

– Jeg er fornøyd med dagen og synes at jeg klarte å fullføre det ganske bra. Jeg er fornøyd med å være inne blant topp-ti igjen. Ni poeng er ikke all verden. Det er mulig å ta det allerede søndag, sa Johansson.

Populært