Meny

Russland-trener om Klæbo-missen: – Han kan bli vel arrogant noen ganger

Johannes Høsflot Klæbo rotet bort sprintseieren på oppløpet i Ruka lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo fikk seg en skikkelig lærepenge i verdenscupåpningen. Russlands trener Markus Cramer tror ikke han gjør den samme feilen igjen.

På oppløpet så Klæbo ut til å ha full kontroll, men bommet grovt da han snudde seg til venstre og dabbet av på farten. Aleksander Bolsjunov var ikke på den siden, og på høyresiden kom russerne i full fart og tok sprintseieren.

Tabben var selvsagt det store samtaleemnet i Ruka.

– Han er ung, og noen ganger kan han bli vel arrogant. Han gjør ikke denne feilen igjen, sa Cramer, som er trener for Bulsjunov og det russiske langrennslandslaget.

– Jeg gjemte hodet i hendene da jeg så det på TV. Pinlig! Han må gå helt til mål han også, sa Emil Iversen, som ble nummer fire i lørdagens sprintfinale.

Landslagskollega Eirik Brandsdal tok 3.-plassen bak Klæbo i Ruka. Han sier at han ofte har vært nervøs på Klæbos vegne i et oppløp.

– Han trengte denne nesestyveren der for ikke å gjøre det flere ganger. Det har ikke så mye å si, men taper du verdenscupen med 20 poeng er det kjipt. Jeg tror at han kommer sterkere ut av dette. Han kommer ikke til å gjøre denne feilen igjen. Han fikk seg en lærepenge, Brandsdal.

Kjelsås-løperen sier at oppløp har vært et tema på trening. Der russerne har gitt alt inn mål, har nordmennene ofte vært litt likegyldige.

– Vi har snakket om dette på trening. Det er dumt å stoppe opp før målstreken. Vi har kanskje vært litt dårlige på det noen ganger. Det er fristende å stoppe opp om du har en ledelse noen ganger. Det ser bra ut på TV, men det er ikke så smart å gjøre.

Populært