Klæbo lover å lære av kjempetabben: – Gjør ikke den feilen igjen

Johannes Høsflot Klæbo gjorde en stor feil like før mål og mistet seieren i verdenscupåpningen i Ruka. Aleksander Bolsjunov kom på motsatt side av det Klæbo trodde han ville gjøre og snek seg forbi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo gjorde en stor feil like før mål og mistet seieren i verdenscupåpningen i Ruka. Aleksander Bolsjunov kom på motsatt side av det Klæbo trodde han ville gjøre og snek seg forbi. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo hadde seieren i sin hule hånd, men stoppet opp for tidlig og lot russiske Aleksander Bolsjunov frarøve ham sprintseieren i Ruka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rett og slett en juniorfeil, sa NRKs kommentatorer etter at Klæbo lot russeren passere de siste meterne før målstreken.

Det ble tidlig klart at det ble en duell mellom Klæbo og Bolsjunov i sprintfinalen. De to kom side om side inn mot den siste motbakken, og nordmannen fikk nesten ti meter på russeren før oppløpet. Da Klæbo trodde han hadde kapret seieren, rettet han seg opp og så seg til venstre. På høyresiden kom Bolsjunov «i hundre» og passerte Klæbo til trønderens store fortvilelse.

– Det er ikke så mye å få gjort når jeg allerede har snudd meg til feil side og har stoppet opp. Men da må jeg bare lære av det. Den feilen gjør jeg ikke igjen, sa en skuffet Klæbo til NRK etter løpet.

– Jeg tror jeg hadde klart det bare hadde gått helt inn til mål, men det får vi aldri vite. Men jeg føler jeg hadde brukbar kontroll, sa Klæbo

Eirik Brandsdal ble nummer tre.

Lærepenge

Sprintlandslagstrener Arild Monsen var ikke imponert over Klæbo-tabben.

– Dette er en lærepenge, og jeg håper det aldri skjer igjen. Det er greit å snu seg å ha god ledelse, men da må man vite at man har det og snu seg til begge sider. Da roter man ikke bort seieren, sa Monsen til pressen.

– Han liker å være litt kjepphøy, så da fikk han smake sin egen medisin. Men han viser at han er der han skal være, sa Emil Iversen som ble nummer fire, til NRK.

– Han er nok litt flau nå. Han var litt sur, han er vant til å vinne så da er andreplasser kjedelig. Men han kommer seg nok over det og blir skummel igjen i morgen, sa Iversen videre.

(Saken fortsetter under)

Johannes Høsflot Klæbo måtte innse at seieren i verdenscupåpningen glapp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo måtte innse at seieren i verdenscupåpningen glapp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Finalen i Ruka ble en ren landskamp mellom Norge og Russland. Klæbo, Emil Iversen, Sondre Turvoll Fossli og Brandsdal sto sammen med Bolsjunov og Gleb Retivykh fra Russland på startstreken.

Den duellen gikk altså Russland seirende ut av.

Les også: Thingnes Bø varslet egen formutløsning

Suveren i prologen

Tidligere på dagen knuste Klæbo konkurrentene i prologen. Brandsdal var nærmest med 3,21 sekunder. I kvartfinalen var det ingen tvil om avansement da han passerte målstreken foran Brandsdal og svenske Calle Halfvarsson. Fossli ble nummer fire, men tok seg videre til semifinalen på tid.

I semifinalen ble det en durabelig kamp mot Bolsjunov. Ett lite hundredel skilte de to i nordmannens favør, men begge kvalifiserte seg til finalen. Brandsdal og Fossli fulgte på det to neste plassene. Også deres tid holdt til finaleplass.

Kasper Stadaas, Sindre Bjørnestad Skar og Finn Hågen Krogh ble alle slått ut i kvartfinalen, mens Martin Løwstrøm Nyenget ikke tok seg videre fra prologen.

Personvernpolicy