Taekwondo: Nordmann slo verdensmester i Grand Prix-finale

Norske Richard André Ordemann er rangert blant topp fem i verden i taekwondo og snuser på OL-plass etter seier i Grand Prix-finalen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ordemann slo regjerende verdensmester Maksim Khramtsov 27-14 i finalen i under 80-kilosklassen under Grand Prix-stevnet i De forente arabiske emirater. Det var kun de 16 beste i hver vektklasse som fikk delta i finalestevnet.

På veien til seier slo den norske 24-åringen også ut den olympiske mesteren Cheick Sallah Cisse.

OL i Tokyo er Ordemanns store mål.

– Vi er på vei til Tokyo. Richard Ordemann er nå ranket blant topp fem i verden. Det er nettopp disse fem høyest rangerte utøverne som sikres en plass i OL. Klarer han å prestere godt også i 2019 er han klar for OL, sier sportssjef Dag Jacobsen.

Jacobsen sammenligner det å vinne Grand Prix-finalen med å vinne VM. Det har ingen norske menn gjort tidligere.

Med seieren blir også Ordemann invitert til Grand Slam i taekwondo. Stevnet er det utøverne rangeres nærmest OL.

– Den fantastiske prestasjonen Richard Ordemann viser i dag er et resultat av langsiktig og målrettet arbeid. Han driver med taekwondo på fulltid og samarbeider tett med Olympiatoppen. Dette er avgjørende for å prestere internasjonalt på dette nivået, sier Dag Jacobsen.

Ordemann representerer Tøyen Taekwondoklubb.