Meny

Northug langt bak på Gålå - Cologna vant

VIDEO: Petter Northug ble knust under norgescuprennet på Gålå fredag.
Petter Northug havnet ikke blant de 30 beste i 15 kilometer fri teknikk under norgescuprennet på Gålå fredag. Vant gjorde Dario Cologna fra Sveits.

Navnet til Petter Northug ble skjøvet lengre og lengre nedover på resultatlisten etter hvert som løperne kom i mål, og stoppet til slutt langt ned på 30-tallet.

Northug er på jakt etter godformen, men den var ikke å finne under norgescuprennet på Gålå fredag. Northug gikk ut som nummer 138. Ti startnumre bak ble tidligere OL-mester Dario Cologna sendt ut i sporet.

Etter fem kilometer skilte fem sekunder i sveitserens favør, men Cologna lå 5,2 sekunder bak Vebjørn Turtveit som da ledet. Fem kilometer senere var avstanden over minuttet, 1.01,8 for å være nøyaktig. Cologna hadde da gått raskest av samtlige i sporet.

I mål gikk Northug inn på tiden 36.17,5. Cologna gikk i mål 2.06,4 minutter raskere enn nordmannen, og gikk inn til seier på 34.11,1.

Det var 5,2 sekunder raskere enn Turtveit som ble nummer to. Mattis Stenshagen ble nummer tre, 11,1 bak.

– Jeg tror de ler av meg

Samtidig som Northug gikk på Gålå, forbereder resten av skilandslaget seg til verdenscupåpning i Finland.

Jeg tror de ler av meg, rister på hodet, og tenker «for en idiot», sier Northug til NRK og henviser til landslaget.

Northug sier at han det gikk tyngre på Gålå fredag enn forrige helg på Beitostølen.

– Det var dårligere i dag. Jeg har trent litt mer, så man er litt seig og tung, sier trønderen.

Northug, som har vært langt unna gammel storhet, sa på Beitostølen nylig at han ikke tror det blir noe verdenscup på ham før jul, og at han må gå konkurranser og se hvordan kroppen fungerer.

– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen. Tre uker. Da vet jeg mer, sa Northug da.

På kvinnenes 10 kilometer tidligere på dagen vant Emilie Fleten på 26.24,7 minutter, 0,9 sekunder foran Anne Kjersti Kalvå. Thea Krokan Murud ble nummer tre, 1,7 sekunder bak Fleten.

Populært