Meny

Mørk og Norge slo Ungarn i EM-test

Thea Mørk jubler for scoring mot Ungarn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Nora Mørk er borte, men tvillingsøsteren Thea kan bli en hit i håndball-EM. Det viste hun da Norge kontrollerte mot Ungarn og vant 25-19 torsdag.

Mørk startet kampen som venstrekant og var foretrukket foran Sanna Solberg. Etter en sterk høstsesong i København er Mørk herdet med spill i Champions League.

Torsdag var hun besluttsom da hun fikk sjansene

Det var ikke uventet en litt variabel norsk kamp, men landslagssjef Thorir Hergeirsson fikk med seg klart flere plusser enn minuser.

Keeper Silje Solberg, til daglig i den ungarske klubben Siofok, spilte en meget god 1. omgang. Der hadde hun flere redninger, blant andre hele tre på straffer på vei mot 12-6-ledelse til pause.

Ut

Veronica Kristiansen måtte gi seg etter få minutters spill etter å ha fått en ungarsk albue i det venstre øyet. Hun kom inn på banen igjen i 2.-omgangen.

Debutanten Henny Reistad (19) scoret sitt første landslagsmål etter å ha løpt over hele banen. Den steglengden kombinert med eksplosive muskelfibrer kommer trolig til å terrorisere motstandere i mange år.

Malin Aune og Heidi Løke var også stort sett sikre på sine avslutninger. Sistnevnte var imponerende god.

901 dager siden sin forrige landskamp scoret også Linn Jørum Sulland etter en avventende start på sitt comeback.

Norge og Ungarn møtes trolig i hovedrunden i EM. Ungarerne kommer seg sannsynligvis dit sammen med Spania og Nederland fra gruppe C selv om slagkraften ser begrenset ut nå.

Øving

Norge fortsetter Fornebu-turneringen med kamper mot Danmark (lørdag) og Frankrike (søndag).

Mot de franske regjerende verdensmesterne får Norge en ny mulighet til å øve seg – kanskje til et møte i semifinalen eller finalen i EM. De to heteste gullkandidatene kan nemlig ikke møtes før den avsluttende langhelgen i Paris.

Norges første EM-kamp går mot Tyskland lørdag neste uke.

Populært