Håndballrekruttene slo Island etter sterk sluttspurt

Ingvild Bakkerud scoret fire mål mot Island i en rekruttlandskamp onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

EM-reservene Ingvild Bakkerud og Silje Waade var toneangivende da Norges rekruttlandslag slo Island 29-23 i Fornebu Arena onsdag.

Bakkerud og Waade scoret henholdsvis fire og to mål i seksmålsseieren og var solide i forsvarsarbeidet.

Duoen skal være med Thorir Hergeirssons EM-tropp til Frankrike for å delta på treningene. I tillegg skal de være klare som reserver dersom det blir behov for dem.

Rekruttenes seier onsdag satt langt inne, etter at Island hang med til pause og utlignet forspranget én gang i andre omgang. Men med en sterk sluttspurt ble seieren klar.

– Island utfordrer oss bra hele veien. Slipper vi oss ned, er de bedre enn oss. Er vi på, så er vi bedre enn dem, sa Michael O'Sullivan i trenerteamet til handball.no etter kampen.

Jeanett Kristiansen ble Norges toppscorer med fem mål. Med flere forfall hos strekspillerne i troppen måtte midtback Emilie Christensen vikariere i uvant posisjon.

– Hun gjør det veldig bra og er med på å løfte nivået. Hun er også god bakover i den siste delen hvor vi vinner kampen, sa O'Sullivan.

Tidligere Vipers-spiller Tórey Rósa Stefansdottir var én av to Island-spillere som scoret fire ganger for bortelaget. Byåsens Helena Rut Örvarsdottir var også i Islands kamptropp.

Triumfen mot Island kom dagen etter at Norge rundspilte Kina og vant 29-17.

Onsdagens kamp var oppvarming i Fornebu Arena før kvinnelandslaget møter Ungarn i åpningskampen i firenasjonersturneringen der også Frankrike og Danmark deltar.