Thorirs komet om EM: – Helt sykt

Henny Ella Reistad og Linn Jørum Sulland er lagvenninner i Vipers Kristiansand og skal spille EM sammen for Norge.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Henny Ella Reistad og Linn Jørum Sulland er lagvenninner i Vipers Kristiansand og skal spille EM sammen for Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henny Reistad (19) kan bli Norges neste håndballyndling under Frankrike-EM. Med dit er også hennes ungdomsidol Linn Jørum Sulland (34).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reistad blir en av Norges yngste spillere i seniormesterskap gjennom tidene.

– Da jeg så Thorir ringe, raste pulsen i været. Det var helt sykt selv om det hadde vært litt snakk om det før EM. Jeg måtte holde det hemmelig til dagen etter.

Reistad kom med på stjernelaget i det siste VM- og EM-sluttspillet for junior. 180 centimeter og langt over middels spenst gir henne svært interessante forutsetninger.

Med seg i troppen får hun Sulland, spilleren Reistad hadde som forbilde da hun var yngre.

– Jeg ble ordentlig fan av henne i EM 2010 da hun kom inn som reserve og var så god der. Hun scoret mange mål og var så livlig å se på, sier Reistad om idolet.

Flest

Onsdag var begge ettertraktet da håndballjentene hadde sitt første store mediemøte før EM-avreise. Vipers Kristiansand-duoen hadde flest (sju hver) intervju-/foto-bookinger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reistad fikk sin første smak på hvordan det er å være del av et lag som har tatt tolv titler siden 1998-EM.

Norge møter torsdag Ungarn i 4-nasjonersturneringen på Fornebu. Til helgen venter Danmark og EM-vert og regjerende verdensmester Frankrike.

Reise

Norge starter EM 1. desember mot Tyskland før kamper mot Tsjekkia og den farlige utfordreren Romania. Disse kampene spilles i Brest, nordvest i Frankrike.

Hovedrunden går i Nancy, snaut 100 mil østover.

Semifinaler og medaljekamper spilles i Paris i Bercy-hallen med plass til vel 18.000 tilskuere. Det var der Norge i 2007 tapte VM-finalen mot Russland i en kamp der russerne var klart best.