Meny

Før Johaugs Finland-comeback: – Hun blir behandlet på en høflig måte

Therese Johaug har trolig ikke så mye å frykte i Finland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Therese Johaug behøver ikke å grue seg til å møte det finske langrennspublikummet i Ruka søndag. Det mener en anerkjent finsk sportskommentator.

Johaug har tidligere snakket om at hun ikke kan utelukke reaksjoner fra tilskuerne når hun starter i renn utenlands etter sin dopingutelukkelse. Den stoppet henne i to hele sesonger.

– Jeg må være forberedt på alt mulig, sa Johaug til NRK søndag.

– Mottakelsen fra det finske publikummet kommer absolutt ikke til å bli noe problem for Johaug. Hun vil bli behandlet på en høflig måte, sier en av Finlands mest kjente langrennskjennere, sportskommentatoren Pekka Holopainen, til NTB.

Han jobber i Finlands nest største avis, Ilta-Sanomat, og har også skrevet flere sportsbøker om finske stjerner.

Sterk posisjon

Langrenn er en meget stor og populær sport i Finland, og Johaug hadde et kjempenavn der etter sine mange store seirer. Finske nettaviser merket stor etterspørsel etter Johaug-artikler.

Hennes popularitet kan ha fått seg en liten ripe i Finland etter Trofodermin-saken, men ifølge finske journalister skal det ikke ha ødelagt særlig mye for henne.

Finland har hatt noen dopingsaker i langrenn opp gjennom årene, men det finske folket har vært tilgivende overfor sine egne utøvere. Det ser ut som det samme slår inn for Johaug.

Hun går 10-kilometeren i klassisk i Finland. Johaug viste knallform da hun vant begge renn i sin comeback-helg på Beitostølen.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært