Dobbeltseier for curlingherrene i EM

Magnus Nedregotten er en del av det norske EM-laget i curling. Her er han i aksjon under OL sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Magnus Nedregotten er en del av det norske EM-laget i curling. Her er han i aksjon under OL sist vinter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Timer etter å ha banket Polen 9-3 slo Norge til med mandagens andre seier i curling-EM. Tyskland ble slått 7-4 etter en sterk norsk sluttspurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland kastet inn håndkleet før siste omgang i Estland, etter at skip Steffen Walstad og Norge hadde tatt tre poeng i den niende omgangen.

Det samme hadde de norske herrene gjort i den sjuende omgangen og dermed gått fra å ligge under 1-3 til å lede 4-3. Tyskland kvitterte i åttende omgang, men det norske laget var sterkest med sistestein i den påfølgende runden.

Tidligere samme dag vant de norske herrene 9-3 over Polen, og med to seirer er Walstad og hans lag oppe i tre seirer og to tap så langt i EM-grunnspillet.

Sverige er ubeseiret på topp etter å ha banket Italia 11-4 mandag ettermiddag.

Norges neste kamp spilles mot nettopp svenskene tirsdag morgen. I tillegg til Walstad består det norske EM-laget av Markus Høiberg, Magnus Nedregotten, Magnus Vågberg og Steffen Mellemseter.

Kvinnene fra seier til seier

Det norske kvinnelaget spiller i EMs B-divisjon og gjør det meget sterkt. Mandag innkasserte de norske kvinnene sin femte strake seier, og laget topper dermed grunnspilltabellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandagen åpnet med 10-2-seier over Litauen, mens det skulle bli betydelig tøffere mot Slovakia senere på dagen. I en jevnspilt kamp skaffet Norge seg ledelsen med 6-5 i niende omgang. Slovakia maktet ikke å slå tilbake i siste omgang, som endte uten poeng til noen av lagene.

Nærmest Norge i grunnspillet følger Tyrkia, som har vunnet fire av fem kamper. De norske kvinnene, med Kristin Skaslien, Marianne Rørvik, Pia Trulsen, Jen Cunningham og Maia Ramsfjell på laget, møter England tirsdag ettermiddag.